ЈОВАНОВИЋ УПОЗОРИО: Србија је на лошем путу!

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да му се чини да је Европа све даља Србији, иако процес интеграција иде „неким својим током“, а говорио је и о предстојећим изборима у Београду.

„То је зато што не градимо Европу у Србији, већ правимо фронтове и из пушкарница својих малих канцеларија пуцамо на мете које углавном промашујемо“, рекао је Јовановић за лист „Данас“.

Он је истакао да је важно да се о свим кључним питањима разговара и да им се рационално приђе.

Упитан ко ће бити кандидат ЛДП-а на београдским изборима, Јовановић је казао да на те изборе излазе с јасном визијом за Београд и да ЛДП-у нису потребна велика имена и велике поруке.

„Време је да неким новим генерацијама дамо шансу и ово је тренутак када треба да имаш храбрости да се не уклапаш у партијске договоре и алиби коалиције, већ да понудиш другачији одговор на потребе људи“, казао је Јовановић.

Нема шансе за коалицију са ДС

Он је казао и да не постоји никаква потреба, шанса или интерес друштва да ЛДП буде део коалиције коју предводи Демократска странка.

„Ово су више избори између актера опозиције него озбиљни избори између различитих политика. Тако да, као и скоро увек када говорим о прошлости или неким вредностима, не могу да се сложим са (Драганом) Ђиласом“, рекао је Јовановић.

Извор: Н1