ВУЧИЋ ОДЛУЧАН: Мали није приоритет!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да актуелни градоначелник Београда Синиша Мали сигурно неће бити први на листи Српске напредне странке и да ће први на листи бити „неко ко може да добије поверење Београђана“.

„Неко ко може да добије поверење грађана Београда. Мислим да се то неће догодити (Да Мали буде први на листи). Он неће бити први на листи, у то сам уверен“, рекао је Вучић у интервјуу за Прву телевизију последњег дана 2017. године.

Вучић је ипак оценио да је Мали „одличан градоначелник“.

Упитан ко је најјачи противник СНС-а на београдским изборима, Вучић је рекао да је то власник Делта Холдинга Мирослав Мишковић.

„Онај ко је главни, ко их је све ујединио, то је Мирослав Мишковић. Он је тата и Драгану Ђиласу, и (Вуку) Јеремићу, и (Саши) Јанковићу“, рекао је Вучић.

Признање Косова, ако се постигне договор који одговара Србима

Признање Косова може да се догоди ако буде постигнут велики договор који одговара Србима, изјавио је председник Србије Александар Вучић. Упитан о спољној политици Србије и да ли се може седети на две столице, Вучић је одговорио да он седи на „српској столици“.

„Не занима ме какав утисак стичу страни државници, није моје да се правдам њима“, објаснио је Вучић.

Он је пдосетио да је пред Владимиром Путином саопштио да је Србија на европском путу, а да је у Бриселу и Вашингтону поручио да Србија неће уводити санкције Русији. Према речима Вучића, руководства у региону успевају да одрже мир и стабилност.

„Уложио сам огромно време и труд у очување регионалних односа“, истакао је Вучић и упитао да ли постоји ситуација у којој је Србија некога увредила?

„Молим вас реците ми у чему смо ми криви у односима са Хрватском. Јесмо ли ми давали улице Милу Будаку и Баришићу…?. Дали смо хрватској мањини кућу Бана Јелачића, музичко одељење у Сонти, новац за финансирање Хрватске речи“, набрајао је Вучић, који је оценио да је важно да лидери две земље разговарају.

Он је поновио да је његова посета Хрватској стопирана када је саопштио да више има несталих Срба, него несталих Хрвата.

„Не можете да натерате српског председника да не говори истину, а мени су рекли да су то биле конфликтне поруке“, испричао је Вучић и оценио да се у Србији поштују хрватске и бошњачке жртве. Он је указао и да за, разлику од Бакира Изетбеговића, никада није помињао рат, нити ратна дешавања.

„Кажите ми када сам водио националистичку политику да бих добио један глас“, упитао је Вучић, који сматра да је постала поштапалица да се каже како су сви политичари исти, што он не жели да то прихвати, јер није тачна.

На питање о односима са Косовом, Вучић је рекао да би евентуални споразум био историјски и велика ствар за будућност Србије, јер би отворио пут за другачији економски развој и решење националног питања на рационалан начин.

„За то је потребно да и једна и друга страна буду незадовољне и помало задовољне“, објаснио је Вучић.

Loading...