ЈЕРЕМИЋ: То важи и за ДЈБ и Двери!

Лидер Народне странке Вук Јеремић изјавио је за „Блиц“ да је сарадња са будућим кандидатом за градоначелника Драганом Ђиласом конструктивна. Истакао је да се нада да одлука ДС-а да има свог кандидата на београдским изборима није коначна и додао да је не разуме. Позвао је све опозиционе странке „да се тргну“, укључујући и ДЈБ и Двери.

На питање да ли је Народна странка размишљала о томе да подржи председника ДС Драгана Шутановца или Александра Шапића, Јеремић је навео да је председник општине Нови Београд „више пута у јавности нагласио да не жели подршку било које странке“ и да тај његов став поштује.

„Када је реч о Шутановцу, били смо спремни за договор, али он није показао заинтересованост, чак ни за контакт. Мислим да је то за жаљење“, навео је.

Истакао је да се нада да одлука ДС да има свог кандидата није коначна и додао да је не разуме. „Сваком је јасно да ДС не може сама однети победу у Београду – као што не можемо ни ми. Ако нам је стало да уздрмамо режим, а сва истраживања показују да је то могуће, морамо бити јединствени. Народна странка није и неће постављати било какве предуслове да се то јединство постигне. Апелујемо све из опозиције да се тргну, последњи је моменат“, наводи.

Додао је да ту мисли и на ДЈБ и на Двери.

Loading...