КУСТУРИЦА: Бакир доследно следи Алијине идеје – у Сребреници атентат на Вучића!

ВИШЕГРАД – Прослављени редитељ Емир Кустурица указао је да члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић наставља доследно идеје свог оца „потпуно на истом курсу“, а да је „истина о Бакировој визији Босне испливала приликом покушаја убиства председника Србије Александра Вучића у Сребреници“.

„То је Босна у којој Срби себе не би могли препознати. Дизајнирали су је чак без српског језика из ког су рођени ови нови језици, са својим новима именима. Где смо ми ту? Где су ту Срби?“, упитао је Кустурица.

Кустурица је указао да „није проблем у томе што Латини, православни и муслимани живе заједно“.

„Напротив, питање је шта је већински народ пред рат у Босни нудио и шта после рата нуди тим заједницама. Одбили су Милошевића да буду савезници, а православнима су понудили репризу Другог светског рата: хајде да вас убијамо, па ћемо вам се на крају придружити ако се деси да изгубимо, као 1945. године“, рекао је Кустурица за Срну, преносе бањалучки медији.

Алија Изетбеговић и његови савезници су, истиче, оживели идеју о шеријату и да би „данас Сарајево било мултиетнички град то не зависи од ових људи“.

Loading...