ХАОС ШИРОМ ИРАНА: 12 мртвих људи – Трамп на страни протестаната! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО 18+)

ИРАН – Најмање 12 људи је убијено у протестима који већ данима трају у Ирану, јавила је државна телевизија те земље. Наоружани демонстранти покушали да заузму полицијске станице и војне базе, преноси АП.

У телевизијском извештају наведено је да је десеторо људи убијено у обрачунима током претходне ноћи, без навођења детаља, док су два демонстранта убијена у суботу у протесту у западном делу Ирана.

„Одређени број наоружаних демонстраната покушао је преузимање полицијских станица и војних база, али се суочио с озбиљним отпором безбедносних снага“, наводи се у прилогу иранске државне телевизије.

АП наводи да су иранске власти до сада потврдиле смрт четворо учесника протеста, док се не зна где су остали страдали, као и да су од почетка демонстрација у граду Машхаду које су се прошириле на друге градове ухапшене стотине људи.

Иранска агенција ИЛНА објавила је претходно да је у протестима организованим у граду Изеху на југозападу Ирана убијено двоје демонстраната.

ИЛНА се позива на изјаву посланика локалног парламента Хедајатолаха Хадемија који је казао да су демонстранти убијени ноћас и да узрок смрти још увек није познат.

АП наводи да многи становници Изеха, града који се налази на око 455 километара југозападно од Техерана, имају ловачко оружје у кућама.

Ројтерс наводи да је тиме број жртава најозбиљнијих немира у овој земљи од 2009. године порастао на најмање четворо убијених.

Амерички председник Доналд Трамп наставио је синоћ да пружа подршку демонстрантима у Ирану, а у најновијој објави на Твитеру он је написао да иранска влада покушава да блокира демонстрације прекидом комуникација.

„Иран, земља број 1. у пружању подршке тероризма, у којој је присутно бројно кршење људских права и то на дневној бази, сада је угасила интернет како да мирољубиви демонстранти не могу да комуницирају. Није добро“, написао је Трамп на Твитеру, пренео је АП.

Loading...