ЂИЛАС: Најважнији избори нам тек долазе

Бивши градоначелник Београда и бивши лидер Демократске странке Драган Ђјилас оценио је да су предстојећи избори у Београду најважнији избори после 5. октобра и позвао грађане да у дану избора не остану код куће већ да гласају.

„Све промене кретале су од Београда и могуће је, без обзира шта власт буде урадила, да опозиција на овим изборима победи“, казао је Ђилас за празнично издање листа Данас.

Ђилас је казао да је „дубоко свестан одмазде режима која му се спрема“ и додао да у томе види страх власти која, како је навео, може да понуди само мржњу, јер немају дела.

Опозиција у најмање пет колона на предстојећим изборима
Коментаришући подршку бивших чланова ДС-а, лидера Социјалдемократске странке Бориса Тадића и Народне странке Вука Јеремића, Ђилас је казао да они и даље деле исту идеологију о Београду.

„Ми јесмо протекли из исте странке, делимо иста уверења, имамо често и различите идеје како неки проблем треба решити, али имамо исти систем вредности и немамо размимоилажења када је Београд у питању, београдска идеологија нам је заједничка“, рекао је Ђилас.

Ђилас је додао и да верује да се председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић искрено залаже за добробит Србије и оценио да му његова подршка неће штетити, већ да ће напротив бити корисна.

„Његова подршка, као уосталом и свих осталих јесте храбра одлука, јер је јасно како ће се режим обрачунавати са свима који ме подржавају“, рекао је Ђилас.

Он је додао да је спреман и на разговор са председником општине Нови Београд Александром Шапићем да, како је рекао „заједно врате град где заслужује“, као и да се нада да „Шапић не верује да то може постићи са Српском напредном странком“.

Ђилас је оценио да у друштву више не постоје дебата и дијалог као форма, и додао да „поплава таблоидних медија служи као батина власти против свакога ко дигне глас или покуша да критикује режим“.

„Осим малог броја функционера СНС-а и грађана који верују Информеру, Пинку и сличнима, нико више не верује да ће бити боље. Друштво у коме се угаси нада у боље сутра то сутра неће ни дочекати“, оценио је Ђилас.

Извор: Н1