РУСКИ КОНГРЕС „УЈЕДИЊЕНА РУСИЈА“: Шта је све Путин причао на конгресу (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев говорили су на конгресу странке Уједињене Русије у Москви. Шеф државе је истакао задатке који треба предузети како би се обезбедио одрживи напредак у Русији, уствари, изражавајући свој предизборни програм. Премијер и председник Јединствене Русије Дмитриј Медведев рекао је да странка поздравља одлуку Путина да се кандидује на изборима 2018. године и да ће му пружити сву потребну подршку. Поред тога, у суботу, 23. децембра, одржани су конгреси Комунистичке партије и партије „Цивилна иницијатива“, од којих су именовани Павел Грудинин и Ксенија Собчак. Раније су њихове програме објавили и Владимир Жириновски, Григори Иавлински и Борис Титов.

У Москви је одржан 17. конгрес странке Уједињена Русија, на којем су говорили руски председник Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев. Током свог говора, шеф државе је истакао задатке које треба решити како би се обезбедио одрживи напредак у Русији.

Међу њима, борба против сиромаштва, повећање прихода Руса, стабилност пензија, економски раст, развој пословања, промене у систему здравствене заштите и образовању. Заговарање спровођења задатих задатака, како је напоменуо Путин, је национални споразум.

„Права и слободе грађана, дугорочни интереси Русије и снага наше државе би требали послужити као водич за нас. Само у условима сагласности на националном нивоу можемо остварити реализацију планираних планова“, сматра председник.

Према његовим речима, ништа тако не подрива стабилност, као „неистинa, неправдa, безакоње, корупцијa и подмићивање, равнодушност према својој земљи и одвајање од потреба грађана, ароганција и ароганција“.

Извор: Комерсант.рс

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!