ДАЧИЋ: На изборима само са СНС и ни са ким другим

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да ће СПС прво разговарати са Српском напредном странком о томе да ли ће на београдским изборима наступити са једном или са одвојеним листама, а да ће, уколико се одлучи да буду на одвојеним листама, онда социјалисти моћи да разговарају о томе ко би још учествовао на њиховој листи.

Упитан да ли је коалиција СПС-ЈС-СРС у Мионици најава сарадње за изборе за Скупштину Београду, Дачић је за Радио-телевизију Србије казао да није најава сарадње за београдске изборе, али да све резултате треба имати у виду, зато што би то можда могло да буде.

„Не кажем да ће бити, нити да смо размишљали… О градским изборима прво ћемо разговарати са Српском напредном странком, да ли идемо на једну листу или на одвојене листе. Уколико идемо на одвојене листе, онда можемо да разговарамо ко би још учествовао са нама на листи“, рекао је Дачић.

Дачић је поновио да би волео да буде и парламентарних избора због свих који „хорски говоре кријући се један иза другог, а појединачно уопште не смеју да се појаве“.

„Баш ме интересује како би се понашали кад би били парламентарни избори“, рекао је Дачић и додао да СПС задовољан резултатом из Мионице где је коалиција СПС, Јединствене Србије и Српске радикалне странке освојила око 15 одсто гласова.

Дачић је казао да је заједничким наступом СПС са СНС на локалним изборима у Пећинцима, Неготину и Костолцу показано да њихова коалиција има синергију и да је прихваћена међу грађанима.

Извор: Н1

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!