ПЕНТАГОН ОБЈАВИО СНИМАК НЛО: Ванземаљци посећују Земљу! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

САД – Бивши шеф тајног програма Пентагона Луис Елизондо изјавио је за „Дејли телеграф“ да су Земљу можда посетили неидентификовани летећи објекти из свемира и да је постојање напредног НЛО који користи технологију која не припада ни једној нацији „доказано изван разумне сумње“.

Пентагон је објавио видео и аудио снимке неидентификованих летећих објеката, односно, НЛО појава, а посебну пажњу је изазвао снимак сусрета америчког борбеног авиона са НЛО. Пентагон није хтео да открије када и где је настао снимак.

До пре два месеца Луис Елизондо је из своје канцеларије на петом спрату Пентагона водио Програм идентификације напредне претње из ваздушно-космичког простора који је обухватао истраживање и процену претње коју представљају НЛО.

Постојање одељења Досије икс (X-Files) у стварном животу започело је 2007, а ове недеље је откривено уз потврду Пентагона.

Елизондо, којег Дејли телеграф назива шефом одељења Досије икс, рекао је да се много тога о чему би се могло говорити и даље води као поверљиво.

Прошле недеље, Њујорк тајмс известио је да је дошао до докумената и уговора који показују да је Пентагон, уз дозволу америчког конгреса, у периоду од 2008. до 2011. године потрошио нешто мало мање од 22 милиона долара на Програм идентификације напредне претње из ваздушно-космичког простора који је обухватао истраживање и процену претње коју представљају неидентификовани летећи објекти (НЛО).

У годишњим буџетима Министарства одбране (САД) од по 600 милијарди долара, 22 милиона долара потрошена на Програм идентификације напредне претње из ваздушно-космичког простора било је скоро немогуће уочити. Управо то је Пентагон и желео, наводи овај лист.

Њујорк тајмс наводи да је на челу програма био званичник америчке војне обавештајне службе Елизондо, чија је канцеларија на петом спрату Прстена Ц дубоко у згради Пентагона.

Наводи се да Министарство одбране САД никада раније није признало постојање програма, а сада тврди да је он угашен 2012. године. Међутим, они који подржавају рад овог програма наводе да, иако је Пентагон тада престао да га финансира, он и даље наставља да функционише.

Сусрет америчке борбене авијације са НЛО:

Према тврдњама саговорника Њујорк тајмса, током последњих пет година званичници укључени у програм наставили су да истражују случајеве које су им представили припадници службе, упоредо обављајући и остале дужности које имају у америчком Министарству одбране.

Наводи се и да је челник програма Елизондо поднео оставку 4. октобра ове године и у њој навео да је потребно обратити озбиљнију пажњу на „многа сведочења која долазе из Ратне морнарице и других служби о необичним ваздухопловним системима који долазе у додир са војним оружаним платформама и показују могућности које превазилазе и оно што долази након наредне генерације“.

Њујорк тајмс пише да је Елизондо изразио фрустрацију због ограничења која су постављена програму и рекао министру одбране САД Џејмсу Матису да „остаје потреба од животне важности да се утврде могућности и намере ових феномена зарад добробити оружаних снага и нације“.

Видео и аудио-снимци као докази

Програм идентификације напредне претње из ваздушно-космичког простора поседује и видео и аудио-снимке пријављених инцидената са НЛО, међу којима је и снимак борбеног авиона Ратне морнарице САД Ф/А-18 „супер хорнет“ на којем се види летелица са некаквом светлећом ауром која се креће великом брзином и окреће при кретању.

На снимку се чују војни пилоти који покушавају да схвате шта се дешава. „Ту је цела флота њих“, чује се глас једног од пилота.

Њујорк тајмс наводи да је Министарство одбране САД одбило да открије где и када се десио овај инцидент.

„На међународном плану, ми смо најзаосталија земља у свету када је о овом реч. Наши научници се плаше да ће бити искључени из струке, а наши медији страхују да ће бити жигосани. Кина и Русија су много отвореније и раде на томе заједно са огромним организацијама у тим земљама. Мање земље попут Белгије, Француске, Енглеске и јужноамеричке земље попут Чилеа су такође много отвореније“, објаснио је Роберт Бигелоу, челник компаније за истраживање ваздушно-космичког простора „Бигеоу аероспејс“, у једном интервјуу.

Овај тајновити програм, чији су делови и заведени као тајни, започет је 2007. године и, како се наводи, у почетку је, у великој мери, финансије добијао на основу захтева ове године пензионисаног сенатора из Неваде Харија Рида, који је од 2005. до 2017. године био на челу представника Демократске партије у Сенату, познатом по дугогодишњем интересовању за свемирске феномене.

Њујорк тајмс наводи да је већина новца ишла компанији за истраживање ваздушно-космичког простора „Бигелоу aероспејс“ на чијем је челу милијардер и стари Ридов пријатељ Роберт Бигелоу, који тренутно сарађује са Насом.

У емисији 60 минута америчке телевизијске мреже Си-Би-Ес, емитованој у мају ове године, Бигелоу је рекао да је „апсулутно убеђен“ да ванземаљци постоје и да су НЛО посећивали Земљу.

Током сарадње са компанијом Бигелоуа, чије је седиште у Лас Вегасу, програм је изнедрио документе у којима се описују виђања летелица за које се чинило да се крећу изузетно великим брзинама, а да притом наизглед немају видљиви погон који их покреће, као и летелице које су деловале као да лебде иако се није видело шта их одржава у том стању.

Наведено је да су званичници програма проучавали видео-снимке сусрета непознатих објеката и америчких војних летелица, укључујући и онај објављен у августу ове године на којем се видело како су два борбена авиона Ф/А-18Ф Ратне морнарице САД са носача авиона „Нимиц“ 2004. године код обале Сан Дијега јурила овални објекат беличасте боје.

Пензионисани сенатор Рид изјавио је недавно за Њујорк тајмс да је поносан на програм.

„Није ме срамота нити стид нити се кајем што сам то покренуо. Мислим да је то била једна од добрих ствари које сам урадио током година службе у Конгресу. Урадио сам нешто што нико никада пре није урадио“, рекао је Рид.

Њујорк тајмс је навео да су друга два бивша сенатора који су били чланови Подкомитета за трошкове одбране и подржавала програм преминула – републиканац с Аљаске Тед Стивенс 2010, а демократа са Хаваја Данијел К. Иноује умро је 2012. године.

Рид је изјавио и да он сам није знао одакле су ови НЛО дошли.

„Ако ико каже да сада има одговоре, само се заварава. Ми не знамо“, рекао је Рид и додао да је „морало да се крене од нечега“.

Бивши сенатор је истакао и да је састанак са Стивенсом и Иноујеом у вези са програмом био један од најлакших које је икада имао: „Тед Стивенс (бивши војни пилот у мисијама изнад Кине током Другог светског рата) рекао је ‘Чекао сам да ово урадим још откад сам био у Ратном ваздухопловству’“.

Рид је навео да му је током састанка Стивенс испричао како је његов авион једном приликом километрима пратила чудна летелица непознатог порекла.

Нико од тројице сенатора, тврди Рид, није желео јавну дебату у Сенату око финансирања програма. „Ово је био такозвани црни новац“, закључио је Рид.

Извор: Танјуг / Комерсант.рс

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!