ЂИЛАС ПРЕД ЗАТВОРОМ: Разлог кандидатуре – могућа истрага о Ђиласовим пословима!?

БЕОГРАД – Судећи према најновијим изјавама Небојше Стефановића, првог човека МУП-а, да су се у време владавине Драгана Ђиласа дешавале озбиљне афере у којима је Ђиласа означио као човека који је власт користио да би стицао „личну корист и остваривао лични профит“, може се наслућивати да је можда у току и истрага и оперативни послови министарства које се тичу управо тих афера.

Уколико је тако, Ђилас би можда управо из тих разлога могао да нађе мотив и разлог због којег је одлучио да прихвати кандидатуру за градоначелника, како би свакој евентуалној истрази дао тон „политичког прогона“.

Десетогодишње бављење политиком Драгана Ђиласа, од којих је шест година провео на функцији градоначелника, обележено је озбиљним аферама, а све у циљу остваривања личне користи и профита за своје фирме, каже Стефановић, потписан у саопштењу као председник Градског одбора СНС-а.

Да ли ћемо ускоро видети и обраћање министра Стефановића поводом Ђиласових афера, остаје да се види у наредним данима.

Подсећајући на низ афера које су обележиле мандат Ђиласа на месту градоначелника, Стефановић је поменуо само неке, јер их је, додао је, било много, стоји на сајту Српске напредне странке.

Анализирајући шта је урађено за време Ђиласовог мандата, а шта у време мандата СНС, Стефановић је изнео податак да је на пример за шест година мандата бившег градоначелника, број деце у вртићима повећан за 6.000, а да је за знатно краће време власти напредњака број деце повећан на више од 14.000.

Стефановић је истакао да су директори градских предузећа, који су добијали налоге директно од Ђиласа, систематски уништавали једно по једно градско предузеће, те подсетио и да је дуг који је оставио бивши градоначелник на крају свог мандата у градској каси износио 1,2 милијарди евра. У тим предузећима, додао је, у то време није могао да се запосли нико ко није био члан ДС. Не зна се које су фирме више уништене, каже се у саопштењу СНС-а.

„То су ствари које нису личне и ту нема острашћености. Остављен је дуг према пензионерима трудницама, породиљама и социјално угроженим грађанима. Сви ти дугови измирени су у мандату СНС“, навео је Стефановић.

Говорећи о највећим промашајима Ђиласове политике, као што су подземни контејнери, Пионирски град или Булевар Револуције, Стефановић је рекао да нису у питању само лоши послови, већ пре свега бахатост и огроман број афера, каже се у саопштењу Српске напредне странке.

Истакао је и да је Ђилас за време док је био градоначелник за своје приватне фирме остварио велике профите, између осталог, и послујући са РТС-ом тако што им је продавао секунде и куповао и продавао емисије, наводећи да је тражио још раније информације о тој сарадњи, али да их није добио.

„Лично сам тражио 2010. да ми дају информације како су вршене те исплате између фирме Ђиласа и РТС и никада их нисам добио. Каква је то транспарентност?„, запитао је Стефановић, стоји на званичном сајту СНС-а.

Извор: Комерсант.рс

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!