ТЕПИЋЕВА ПРИЈАВИЛА: Ухапшен Ловрековић због претњи – протест у Новом Саду!

НОВИ САД – Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су новинара Тому Ловрековића. Новинар Ловрековић се сумњичи да је починио кривично дело угрожавања сигурности биће му одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Ловрековић је приведен по тужби посланице Нове странке Маринике Тепић.

Посланица Мариника је саопштила да је поднела пријаву полицији због организованих претњи и позива на убиство. Такође посланица Мариника захтева забрану деловања пројекта Мише Вацића „Национални српски фронт“.

Вечерас је у Новом Саду одржан протесни скуп поводом хапшења новосадског новинара Томислава Ловрековића због наводних претњи смрћу народном посланику Мариники Тепић.

Међи окупљенима били су његови пријатељи, сарадници и колеге новинари који су пружили подршку ухапшеном Ловрековићу, носећи транспарент на коме је писало: „Слобода за медије, правда за Ловрековића“.

Са скупа је поручено да је Ловрековић дугогодишњи новинар, друштвени радник и хуманитарац, те да не заслужује прогон и етикету насилника.

Мариника Тепић, изјавила је да је поднела пријаву полицији против Ловрековића и Вацића због, како каже, све учесталијих претњи које добија.

Поднела сам пријаву полицији због организованих претњи и позива на убиство које добијам од појединих десничарских група након питања које сам поставила – шта фашиста Џим Досон ради у Србији и у службеним просторијама Палате Србија и то са Мишом Вацићем?

Извор: Комерсант.рс