ВУЧИЋ И ЧЕПУРИН СЕ ПОНОВО САСТАЛИ: Јако битна посета два братска народа

Посета председника Србије Русији је од највећег значаја за односе две земље, сматра амбасадор РФ Александар Чепурин. Састанак са Владимиром Путином биће важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војнотехничке и сваке друге сарадње, рекао је Вучић на састанку са руским амбасадором.

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин разговарали су о програму предстојеће посете српског педседника Москви, где ће на позив председника Владимира Путина боравити од 18. до 20 децембра, а за коју је руски дипломата рекао да је од највећег значаја за односе Србије и Русије.

Чепурин је у разговору са председником Вучићем рекао да је та званична посета од највећег значаја за односе две земље и да ће допринети даљем јачању свестране сарадње.

Како је саопштила Прес-служба председника, Вучић је рекао да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војнотехничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације.

Очекује се да ће двојица председника разговарати и о другим темама – од односа у региону до политичке и економске ситуације у свету.