ВУЧИЋ И ЧЕПУРИН СЕ ПОНОВО САСТАЛИ: Јако битна посета два братска народа

Посета председника Србије Русији је од највећег значаја за односе две земље, сматра амбасадор РФ Александар Чепурин. Састанак са Владимиром Путином биће важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војнотехничке и сваке друге сарадње, рекао је Вучић на састанку са руским амбасадором.

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин разговарали су о програму предстојеће посете српског педседника Москви, где ће на позив председника Владимира Путина боравити од 18. до 20 децембра, а за коју је руски дипломата рекао да је од највећег значаја за односе Србије и Русије.

Чепурин је у разговору са председником Вучићем рекао да је та званична посета од највећег значаја за односе две земље и да ће допринети даљем јачању свестране сарадње.

Како је саопштила Прес-служба председника, Вучић је рекао да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војнотехничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације.

Очекује се да ће двојица председника разговарати и о другим темама – од односа у региону до политичке и економске ситуације у свету.

Председник Србије ће током посете Русији имати и разговоре са многим руским званичницима и привредницима.

Амбасадор Чепурин је председнику Вучићу уручио и писмо председнице Савета Федерације Валентине Матвијенко, која је недавно боравила у Београду, у коме се, између осталог, наводи:

„Конструктивна и надасве отворена размена мишљења о питањима од узајамног интереса потврдила је да ширење руско-српских веза у свим областима одговара националним интересима двеју земаља. Наш састанак је још једном показао обострано интересовање за развој вишесмерне и узајамно корисне сарадње између Русије и Србије, засноване на принципима братског пријатељства, поштовања и узимања у обзир интересе обе стране, и пружио прилику да зацртамо даље кораке ради интензивирања билатералних веза, укључујући и оне на међународној сцени.“

Извор: Комерсант.рс