ТРИФУНОВИЋ ПОТВРДИО САОПШТЕЊЕ СНП НАШИ: Иза Јанковића стоје БИА и држава!

БЕОГРАД – Бранислав Трифуновић, познати српски глумац, у емисији „Зумирање“, изнео је информације које поткрепљују недавно саопштење Српског народног покрета Наши о Саши Јанковићу, лидеру Покрета слободних грађана, као човеку који практично сарађује са безбедоносним државним структурама, односно, о човеку који је лажна опозиција под управом и контролом власти.

Трифуновић износи информације о томе да је главни Јанковићев човек „бивши оснивач ЈУЛ-а“, те да Јанковић користи стрељане БИА за састанке, а наводи и да се Јанковић управо у тим просторијама сусретао са „неким министрима из владе“.

Подсећамо, СНП Наши су још у октобру ове године спровели акцију „раскринкавања лажне опозиције“, како су навели у званичном саопштењу, а прва ствар коју су тврдили је да „иза Јанковића стоји Вучић и БИА“.

Према информацијама које је изнео Трифуновић у поменутој емисији, а којима као бивши активиста покрета Саше Јанковића практично потврђује тврдње СНП Наши, тешко се отргнути утиску и закључку да је цела прича истинита и да заиста иза Саше Јанковића стоји актуелна власт, односно, да је он својеврсни агент или „луткица“ агенције БИА и врха власти.

Погледајте шта све каже Трифуновић, а клип је премотан на 03:36 када познати глумац и бивши активиста Покрета слободних грађана, говори о Саши Јанковићу и његовим „сумњивим радњама“:

Иначе, СНП Наши су у октобру ове године објавили да су покренули акцију раскринкавања лажне, односно, како кажу Вучићеве опозиције, а први политичар о коме су говорили је Саша Јанковић, како кажу, лажни лидер “грађанске опозиције”.

Јанковић на сваки издајнички став Вучића, заузима много гори и екстремнији став, тако да се Вучић када се погледа Саша Јанковић чини као велики патриота, наводе Наши.

Иначе за оне који не знају, Саша Јанковић је на место заштитника грађана постављен као кандидат ДСС-а, али га није кандидовала странка, већ Раде Булатовић некадашњи директор БИА, који је сада амбасадор Србије у Украјини, поручују Наши.

Јанковић је као сарадник службе државне безбедности био учесник сваке власти почевши од оне из времена СПС-а, када је од 1997. до 2000. радио као стручни сарадник у Министарству за омладину и спорт, додаје се у саопштењу.

Од 2000. до 2001. био је секретар Савезног министарства спорта, а од 2001. до 2003. помоћник Савезног секретара за спорт и омладину. Од 2003. до избора на функцију заштитника грађана 2007, био је национални правни саветник у Одељењу за демократизацију Мисије ОЕБС-а у Београду.

На дужност Заштитника грађана Републике Србије, ступио је 23. јула 2007. и то као што смо рекли преко бившег директора БИА Рада Булатовића.

Саша Јанковић сада игра нову улогу која му је додељена, а то је улога лажног опозиционара, стоји у саопштењу Српског народног покрета Наши.

Најпре је преко дневног листа ИНФОРМЕР, и поред тога што је апсолутно небитан као политичка фигура, јер је у то време био само заштитник грађана, Јанковић нападан до изнемоглости, наводе Наши.

На тај начин о њему је у јавности прављена слика човека који једини може да се супротстави Вучићу. Али наравно у машти наиваца из “круга двојке” који су се упецали на удицу коју им је бацио Вучић.

Стварање опозиције “по мери” је један од чувених рецепата наше службе безбедности и Јанковић је до сада одлично играо ту улогу, објашњавају Наши.

У јавности је представљен као опозиција Вучићу, која окупља либерале и “кругодвојкаше” и која у стварности са екстремним либералним ставовима никада не може окупити озбиљан број бирача који могу склонити Вучића са власти.

Акција “боље створити опозицију каква ми одговара, него да се створи сама каква ми не одговара”, пошла је Вучићу за руком, закључује се у саопштењу СНП Наши.

Извор: Комерсант.рс