ВУЧИЋ: Београдски избори у марту, парламентарни кад им дође време!

БЕОГРАД – Парламентарни избори биће одржани кад за њих буде било време, а београдски избори редовно – у марту, одлучио је Главни одбор Српске напредне странке на предлог лидера партије Aлександра Вучића. Пре седнице Главног одбора, одржана и седница Председништва СНС-а.

У марту ће бити одржани редовни београдски избори, одлучио је Главни одбор СНС-а усвајајући тиме предлог који је лидер странке Александар Вучић изнео обраћајући се на почетку седнице ГО.

Новинаре је о тој одлуци обавестила чланица Председништва странке Маја Гојковић, која је рекла да је одлука донета након веома садржајне расправе, да је за њу гласало више од 500 чланова ГО, а само су четири била против.

То значи да ванредних парламентарних избора неће бити заједно с београдским, а одлуку је Гојковићева образложила као одлуку у интересу Србије, а мање у интересу СНС-а, истичући да је у овом моменту апсолутно неопходно да постоји стабилна парламентарна већина.

О кандидату напредњака за београдске изборе, како је рекла, и о тиму за те изборе, разговараће се на страначким органима, пре свега београдским.

Александар Вучић је раније данас, током обраћања на седници Главног одбора СНС-а, рекао да је његов предлог, иако каже да разуме разлоге других људи, да се у марту одрже само редовни београдски избори, а „парламентарне кад им дође ред“.

„На градским изборима ћемо им показати резултате“, истакао је Вучић на седници Главног одбора која је одржана у Центру „Сава“.

Лидер напредњака је нагласио да Главни одбор на крају одлучује.

„А београдске изборе смо, изгледа, већ изгубили. Али није страшно изгубити, важно је подићи се, јер да часно изгубимо није никакав проблем, нас не брине што ћете добити власт у граду или неком другом месту, али вас молимо да дођете до сваког Београђанина и покажете резултат, како смо то ми учинили, а резултат је добар“, поручио је политичким противницима, за које је приметио да такву одлуку (да се иде само на београдске изборе) вероватно нису очекивали.

Како каже, СНС има и друга посла – треба да се бавимо државом.

„Србија не може да чека, можда ова одлука није у најбољем интересу странке, али је у најбољем интересу Србије, а наш је задатак да служимо Србији“, истакао је Вучић.

Лидер напредњака је рекао да је на седници Председништва СНС-а, која је одржана пре седнице Главног одбора, била расправа без договора „не зато што смо се прегласавали, већ јер су постојале различите идеје“.

„Идеје су подстакнуте и страначким разлозима и мањим делом, чини ми се, државним разлозима. Један од аргумената ‘за’ је да, ако бисмо наредне године имали парламентарне изборе, онда бисмо 2022. имали све изборе заједно, то значи четири године мира“, рекао је Вучић.

„Четири године је добар период да обавимо важне послове, јер нисмо спавали на ловорикама и трпали у своје џепове, а кад већ хоћемо да идемо на изборе, јер градске смо већ изгубили, како кажу, онда је идеја и Небојша (Стефановић) је то рекао, идемо истовремено на републичке, које ћемо добити, јер већина грађана подржава нашу политику“, објаснио је став изнет на седници Председништва странке.

Рекао је да је на седници Председништва било мање аргумената против изласка на изборе.

Извор: Танјуг / РТС