ПОЛИТИКА

СПУТЊИК ПРОГНОЗИРА: Колики је рок за завршетак дијалога Београда и Приштине?

ТАЧИ-ВУЧИЋ / СКРИНШОТ
11 / 11 / 2017

СРБИЈА- Оптималан период за завршетак дијалога Београда и Приштине на коме инсистирају САД је 18 месеци, а после тога би требало да уследи међународна конференција, тврди „Спутњик“ позивајући се на неименоване изворе.

Приштина је уз благослов Америке на адресе европских држава проследила предлог по коме тражи да Бриселски споразум добије временско ограничење.
Како сазнаје Спутњик, у предлогу се наводи рок од 18 месеци као оптималан период за завршетак дијалога са Београдом, после којег би требало да уследи међународна конференција.

Како наводе, Приштина је већ добила од неколико држава позитивне одговоре на свој предлог, али не и од главне државе ЕУ – Немачке.

Намеру да Приштина тражи да се дијалог са Београдом и временски ограничи, на светлост дана изнео је и заменик косовског премијера Енвер Хоџај, који је истакао да је то један од два кључна циља Косова, које је Приштина зацртала за крај 2017. године, подсећа Спутњик.

Извор: Танјуг, РТС

11 / 11 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©