ИНЦКО ПУК’О: БиХ амерички „аманет“!

БиХ – Високи представник у БиХ Валентин Инцко оценио је да је Сједињеним Америчким Државама стало до тога да Босна и Херцеговина буде успешан пројекат, истичући да је то „некако њихов аманет“.

„Американци у односу на све друге 150 одсто стоје иза БиХ. Они су завршили одличан посао на Косову и у БиХ, где су инвестирали и много новца, у демократију и обнову земље“, рекао је Инцко за Дневни аваз након подношења редовног извештаја Савету безбедности УН о ситуацији у БиХ.

На питање значи ли то да БиХ није „турски, већ западни аманет“ и колико ће он још потрајати, Инцко каже да „на тај аманет гледа истоветно као на онај када су савезничке снаге доводиле у ред његову Аустрију, где је било доста нациста и њихових покрета“.

Према његовим речима, савезници су ослободили Аустрију, остали тамо десет година, да би се повукли тек када се демократија усидрила.

„Пре Другог светског рата, у Аустрији није било чак ни парламента и, ево, након свега, ми имамо један фини (аустријски) рецепт за међународну заједницу у БиХ. Кад БиХ пројекат постане успешан, треба се повући“, навео је Инцко.

Loading...