(НЕ)МОГУЋЕ: Путин и Николић праве политичку странку у Србији!? (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Удаљеност Томислава Николића од Александра Вучића и Српске напредне странке је многе изненадила, али по свему судећи, кључ свега би ускоро могао бити откривен у виду „нове странке Томислава Николића“ на српској политичкој сцени, а како пише Блиц, „иза Николића стоји Владимир Путин“.

Томислав Николић, први човек Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином, из прошлонедељне посете Москви се вратио у Србију са новцем за оснивање нове политичке партије, пише Блиц.

Николићев боравак у Русији није остао само на разговору са Владимиром Путином иза затворених врата и примљеном Ордену пријатељства који му је уручио председник Русије за велики лични допринос у јачању стратешког партнерства и пријатељских веза две државе. Како тврди београдски дневни лист, према сазнањима из дипломатских кругова, Николић је добио део новца за оснивање странке.

– Уз паре су уследиле и прве инструкције. Странци треба дати назив који звучи родољубиво, крајње патриотски – каже страни дипломата, извор Рингијеровог гласила у Србији.

Николић, који је сада на функцији председника Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Кином, добио је у Москви обећање да ће његова странка бити новчано помагана и даље.

– Руски новац за странку у Србији неће остати само на суми која ја сада дата Николићу. Он је добио уверавања у Москви да ће и надаље бити уплата и да ће они континуирано помагати странци. Руси су Николићу рекли и да ће се у финансирање партије укључити и поједини домаћи тајкуни и привредници, а чији је посао практично лоциран у Русији – наводи неименовани страни дипломата.

Loading...