МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ О ПОРОДИЦИ: „Ево ти га робе, нећу ти га Боже!“

ЦРНА ГОРА – Митрополит црногорски Амфилохије објавио је посланицу под називом „Лучинданска порука“, 2. новембра, на празник Светог Луке у којој се посебно дотакао значаја породице и угрожености породице у данашње време.

Породични живот, и његове вриједности, били су кроз вијекове темељ свега онога што сматрамо вриједним у Црној Гори. Мајке су рађале дјецу, а очеви били пожртвовани у заштити и подизању своје породице. А данас живимо у духу којим само себи угађамо, често одбацујући и дјецу и породицу, по оној старој ”Ево ти га робе, нећу ти га Боже”! И то све зарад задовољства ситних, сопствених саможивих страсти, пише митрополит у овој поруци.

Оно што је до јуче било непристојно поменути, и што је изгледало као највећа псовка и грдња, то данас, појединима, представља ”понос” – а све је усмјерено ка томе, да нас сјутра буде мање, да се раслабимо и да нестанемо као народ, осврнуо се митрополит Амфилохије и на све агресивнију „геј-прајд“ пропаганду.

Данас се на нас, у 21. вијеку, односе оне ријечи које је апостол народа Павле, изговорио у 1. вијеку, прије равно 2000 година: ”Зато их предаде Бог у жељама њихових срца у нечистоту, да бешчасте тијела њихова међу њима самима. Који замијенише истину Божију – лажју, и више поштоваше и послужише твари него Творцу, који је благословен у вијекове. Амин. Зато их предаде Бог у срамне страсти. Јер и жене њихове претворише природно употребљавање у противприродно. А исто тако и мушкарци оставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам…” (Рим. 1, 24-27), каже владика Амфилохије.

Митрополит пише и о лошем економском стању као последици лоше породице у нашем друштву.

Ако неко од наше браће и сестара има срећу да негдје ради – тај нема слободног дана, многи немају ни осигурања, ни пристојне плате. Такви нијесмо били никада једни према другима, него смо знали и умјели, по јеванђелски, да чинимо чашћу ”једни друге већима”. Један мали број се енормно обогатио на рачун других, пише у Лучинданској поруци црногорског митрополита Амфилохија.

Целу Лучинданску поруку можете прочитати ОВДЕ

Извор: Комерсант.рс