Генерал Малиновић против Вулина: Неутралност и тероризам! – КОМЕРСАНТ

Генерал Малиновић против Вулина: Неутралност и тероризам!

БЕОГРАД – Реагујући на изјаву министра одбране Александра Вулина о војној неутралности Србије и учествовању Србије у борби против ИСИЛ-а, генерал у пензији и председник одбора за одбрану и безбедност Демократске странке Срето Малиновић изјавио је да је време да се Вулин отпусти са „цивилног служења војног рока“ на месту министра јер постаје опасан по интересе и безбедност Србије.

Подсећамо, Вулин је рекао да ће Србија са задовољством учестовати у борби против Исламске државе.

Србија јесте војно неутрална, али ће сваку војну, политичку и дипломатску ефективу коју може, са задовољством ставити у сврху борбе против Исламске државе сваком оном ко исто мисли о том злу, изјавио је у петак увече, министар одбране Александар Вулин.

Генерал Малиновић жестоко критикује такав став називајући Вулинову изјаву „непријатним изненађењем“.

„Нема дана да нам неко од државних функционера не приреди непријатно изненађење, међутим јасно је да је актуелни министар одбране у својим иступима потпуно изгубио компас. Он је изјавом на Сајму књига наше војне и политичке потенцијале ставио на располагање борби против ИСИЛ, иако колико знамо то нико од нас није тражио, а што у том контексту делује као позив у крсташки рат који дугорочно може имати озбиљне последице по безбедност Србије и њених грађана,“ каже бригадни генерал у пензији Срето Малиновић, стоји на званичном сајту ДС-а.

Председник одбора за одбрану и безбедност ДС позвао је министра Вулина да саопшти да ли је било захтева да Војска Србије иде да се бори против ИСИЛ-а.

„Вулину не би био први пут да баца у ватру егзистенцијално изнурену, слабо попуњену и опремљену војску. Међутим, уколико је било таквих озбиљних захтева, постављамо питање министру зашто јавност о томе није раније обавештена, ко је такав захтев упутио Србији и ко је о томе одлучивао.“

Истовремено, према речима генерала Малиновића, намеће се питање председнику Србије, да ли он подржава овакве идеје и изјаве министра Вулина.

„Свесни смо да је Ани Брнабић свеједно ако неко наноси штету, како је и сама рекла, али време је да се озбиљно размотри Вулиново отпуштање са цивилног служења војног рока. Он више не прави штету, већ постаје опасан по интересе и безбедност Србије. Овакав начин комуникације са јавношћу делује збуњујуће, уноси немир и ствара лажну слику о нашој војној моћи и значају на међународном плану. Време је да Вулин напусти јавну сцену, одслужио је своје. И тетки би било драго,“ закључио је Срето Малиновић.

Вулин / Скриншот

Вулин: Нема неутралности у односу на тероризам

Србија јесте војно неутрална, али ће сваку војну, политичку и дипломатску ефективу коју може, са задовољством ставити у сврху борбе против Исламске државе сваком оном ко исто мисли о том злу, изјавио је у петак увече, министар одбране Александар Вулин.

Не може се бити неутралан кад видите Даеш или Исламску државу у Сирији и Ираку, кад видите људе да се дижу у ваздух у Паризу и Берлину, ту нема војне неутралности, рекао је Вулин на трибини о војној неутралности Медија центра Одбрана, одржаној на Сајму књига.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...