ОЧИ У ОЧИ – ВЛАСТ И ОПОЗИЦИЈА: Ванредни парламентарни избори!? (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Представници владајућих странака оценили су да нема потребе за ванредним парламентарним изборима у Србији, али да их опозиција непрекидно тражи, док су представници две опозиционе странке рекли да не виде смисао њиховог одржавања.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић рекао је у емисији „Упитник“ на РТС-у да опозиција ништа није разумела и да зато поново кука и тражи ванредне парламентарне изборе.

„Опозиција опет кука и ништа није разумела, то што су деценију и по спроводили економски катастрофалну политику што је безмало био атентат на Србију. Данас након свега тога политика им се своди на п…ање по гробу председника Србије Александра Вучића. Они мисле да се тако добијају избори“, рекао је Ђурић, који је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић је казао да је СНС спреман за изборе, док како је рекао, то нису – ни лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, ни лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић, ни лидер покрета Двери Бошко Обрадовић јер не разумеју да се избори не добијају кукањем, већ радом.

Према његовим речима, у Србији с једне стране је присутан рад власти, док се, с друге стране, „Твитер опозиција“ бори за личне интересе.

Функционер Социјалдемократске странке (СДС) Марко Ђуришић рекао је да је намера власти у Србији да обесмисли све институције, па и институцију избора.

„Имали смо два пута ванредне парламентарне изборе, па председничке, па сад поново иде прича да опозиција прети и тражи изборе. Такви избори нису фер и поштени, на шта је и ОЕБС указао“, рекао је Ђуришић.

Говорећи о предстојећим београдским изборима, Ђуришић је казао да је став СДС да је заједнички наступ опозиционих грађанско европски оријентисаних странака једино решење које иоле има шансу за победу у нефер изборним условима.

Loading...