ДОДИК ЕРДОГАНУ: Ово ти није султанат нити ће икад бит’! – КОМЕРСАНТ

ДОДИК ЕРДОГАНУ: Ово ти није султанат нити ће икад бит’!

БАЊАЛУКА – Изјава турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да „никада неће оставити БиХ, коју му је у ‘аманет оставио Алија Изетбеговић'“, је неприхватљива, опасна по мир и стабилност у БиХ и открива све неоотоманске амбиције Турске на Балкану, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

„Можда Ердоган јесте потомак султана Фатиха, како каже, али овај простор није султанат нити ће то икада бити. Бар док се Срби питају, а питају се и питаће се“, изјавио је Додик за Срну, пренела је РТРС.

Додик је поручио да је све што Ердоган може да чува у БиХ „имовина Изетбеговића, јер су му и отац и син Изетбеговић само то могли дати у, како каже, аманет“.

Рекао је да Ердоган заборавља да два од три конститутивна народа владавину Турака у БиХ памте по крви коју је овде пролило хришћанско становништво и које је тек њиховим доласком упознало ислам на најбруталнији начин.

„А и трећи народ, чији представници данас позивају Ердогана да брине о њима, нису потомци султана Фатиха. И они су пре отоманских похода били хришћани и то је нешто што не треба посебно доказивати“, подсетио је Додик.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...