БИЋЕ ГРУВАЊА: Војска евакуише Американце из Јужне Кореје!

ЈУЖНА КОРЕЈА – Америчке власти званично инсистирају на дипломатском решењу са Северном Корејом, иако је реторика Доналда Трампа, председника САД-а, цело време и више него жестока и претећа.

Са друге стране, севернокореанске дипломате, пише руска Правда, тврде да нуклеарни рат са Америком може почети сваког момента.

Државни секретар САД-а, Рекс Тилерсон, тврди да ће Америка уложити додатне напоре како би се дошло до дипломатског решења, али истовремено Америка и Јужна Кореја спроводе заједничке војне вежбе на територији овог полуострва.

У склопу тих вежби, што је помало изненађујуће, стављен је фокус на еваукацију грађана Америке из Јужне Кореје, а то није све, него су чак подморницом у близину Северне Кореје пристигле и специјалне јединице војске САД-а.

У Северној Кореји тумаче да је еваукација грађана Америке из Јужне Кореје већ отпочела и процес је у току под маском „војне вежбе“.

У Северној Кореји, посебно сматрају долазак специјалних јединица изразито опасним, јер то тумаче као велику могућност да ће они покушати да уђу на територију Северне Кореје у циљу атентата на Ким Џонг Уна, лидера Северне Кореје.

Званичне власти Северне Кореје су саопштиле да је Америка у домету нуклеарног арсенала војске Северне Кореје.

Извор: Комерсант.рс