СПРЕМНА ЗА ПУТИНА: Жена која ће Путину бити „најважнија“!

МОСКВА – Позната руска тв водитељка, Ксенија Собчак, иначе ћерка једног од Путинових бивших сарадника, могла би у наредним месецима руском лидеру бити „најважнија“ жена у Русији.

Наиме, како пишу руске Ведомости, Ксенија Собчак ће се кандидовати за функцију председника Русије на предстојећим председничким изборима у Руској Федерацији.

Константин Калачев, директор организације Политичка група експерата, каже за руску Правду да њена потенцијална кандидатура највероватније не потиче од ње, већ да ће она бити експонент одређених политичких струја.

Алексеј Навалњи, популарни левичарски екстремиста и анти-Путиновски активиста, познат по својим везама са западним обавештајним службама и фондацијама, јавно се декларисао као противник кандидатуре Ксеније Собчак.

„Она не може бити озбиљан кандидат опозиције.“ – изјавио је Навалњи.

Ксенија Собчак се још није оглашавала по овом питању, али Ведомости наводе, позивајући се на изворе блиске Собчаковој, да се објава њене кандидатуре спрема за наредних неколико седмица.

Владимир Путин, актуелни председник Русије, недавно је изјавио да није сигуран да ће се кандидовати на предстојећим изборима и да још увек размишља, али јавност и политички аналитичари сматрају да је та одлука већ донета и да ће Путин сигурно трчати „председничку трку“, као и да ће готово сигурно убедљиво победити.

Извор: Комерсант.рс