ГРОТЕСКА СРПСКЕ ПОЛИТИКЕ: Ипак на крају Сергеј испаде мајмун – и то какав!

БЕОГРАД – Недавно је популарни глумац Сергеј Трифуновић дошао у сукоб са лидером радикала др Војиславом Шешељем због тога што је на Твитеру назвао Шешеља „мајмуном“, али како стоје ствари – на крају ипак Трифуновић, што би се рекло у народу, испада мајмун и то захваљујући своме политичком лидеру Саши Јанковићу који, судећи према најновијим информацијама СНП Наши, није оно за шта се представља.

СНП Наши су објавили интересантне информације о Саши Јанковићу, лидеру покрета чији је Трифуновић активиста, а над којима ће Трифуновић сигурно да се замисли, јер је у последњим месецима у фокусу јавности због свог све агресивнијег политичког активизма у покрету Саше Јанковића који је током прошлих председничких избора остао запамћен по невероватном русофобском говору мржње и који представља тзв. неолибералне струје у Србији.

СНП Наши су објавили да су покренули акцију раскринкавања лажне, односно, како кажу Вучићеве опозиције.

Први са којим ћемо се позабавити и открити његове намере је Саша Јанковић, лажни лидер “грађанске опозиције”, стоји у новом саопштењу СНП Наши.

Јанковић на сваки издајнички став Вучића, заузима много гори и екстремнији став, тако да се Вучић када се погледа Саша Јанковић чини као велики патриота, наводе Наши.

Иначе за оне који не знају, Саша Јанковић је на место заштитника грађана постављен као кандидат ДСС-а, али га није кандидовала странка, већ Раде Булатовић некадашњи директор БИА, који је сада амбасадор Србије у Украјини, поручују Наши.

Јанковић је као сарадник службе државне безбедности био учесник сваке власти почевши од оне из времена СПС-а, када је од 1997. до 2000. радио као стручни сарадник у Министарству за омладину и спорт, додаје се у саопштењу.

Од 2000. до 2001. био је секретар Савезног министарства спорта, а од 2001. до 2003. помоћник Савезног секретара за спорт и омладину. Од 2003. до избора на функцију заштитника грађана 2007, био је национални правни саветник у Одељењу за демократизацију Мисије ОЕБС-а у Београду.

На дужност Заштитника грађана Републике Србије, ступио је 23. јула 2007. и то као што смо рекли преко бившег директора БИА Рада Булатовића.

Саша Јанковић сада игра нову улогу која му је додељена, а то је улога лажног опозиционара, стоји у саопштењу Српског народног покрета Наши.

Најпре је преко дневног листа ИНФОРМЕР, и поред тога што је апсолутно небитан као политичка фигура, јер је у то време био само заштитник грађана, Јанковић нападан до изнемоглости, наводе Наши.

На тај начин о њему је у јавности прављена слика човека који једини може да се супротстави Вучићу. Али наравно у машти наиваца из “круга двојке” који су се упецали на удицу коју им је бацио Вучић.

Стварање опозиције “по мери” је један од чувених рецепата наше службе безбедности и Јанковић је до сада одлично играо ту улогу, објашњавају Наши.

У јавности је представљен као опозиција Вучићу, која окупља либерале и “кругодвојкаше” и која у стварности са екстремним либералним ставовима никада не може окупити озбиљан број бирача који могу склонити Вучића са власти.

Акција “боље створити опозицију каква ми одговара, него да се створи сама каква ми не одговара”, пошла је Вучићу за руком, закључује се у саопштењу СНП Наши.

СНП Наши су једна од најутицајнијих невладиних организација у Србији, познати по сукобима са свим властима од 2000. године на овамо, а у јавности их сматрају експонентима Кремља и као организацију блиску високим обавештајним круговима у Русији, иако су то демантовали више пута. Ово није први пут да објављују информације о политичарима, политичким активистима и јавним личностима, а недавно је поводом сличне акције назване „Списак србомрзаца“ суђено лидеру овог покрета, Ивану Ивановићу.

Извор: Комерсант.рс