БЛАМ АМЕРИЧКЕ МОРНАРИЦЕ: Пукни водо да пропаднем – морнари у депресији!

САД – Утицајни амерички лист Њујорк Тајмс, пренео је писање портала Нејви Ко. и текст у којем на видело излазе проблеми америчке морнарице.

Наиме, припадници америчке војне крстарице „Шилон“ су се жалили на лоше услове рада, те недолично командовање од стране надређених, а неколико њих је признало да размишља и о самоубиству.

Највећи број њих страхује од сукоба са Северном Корејом, јер мисле да би тада сви недостаци америчке морнарице „изашли на видело“, пише амерички лист.

У морнарици влада уверење да америчка морнарица није способна да пружи отпор у евентуалном сукобу морнарицама Кине и Русије.

„Наши бродови су плутајући затвори.“ – рекао је један од морнара, пише Њујорк Тајмс, истичући да међу припадницима морнарице већ дуже време влада својеврсна депресије, те да је војнички морал на веома ниском нивоу.

У тексту се наводи цео низ случајева и дешавања која су довела до таквог стања, а објављено је до сада мноштво извештаја са сличним сведочењима морнара.

Посебно се издваја сукоб разарача „Фицџералд“ и „Џон МекКејн“ у којем је живот изгубило 17 морнара, те случајеви познатих команданата који су отпуштени из службе због понашања наспрам подређених.

У тексту се користи термин „токсична команда“ као један од кључних проблема у америчкој морнарици и узрока лошег расположења међу морнарима.

Извор: Комерсант.рс

Loading...