ВУЧИЋ И ЕРДОГАН: Потписује се 16 међудржавних споразума (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Србија и Турска ће у будућности градити све боље односе, поручио председник Србије Александар Вучић на заједничкој прес-конференцији са турским председником.

еџеп Тајип Ердоган такође истиче да ће се односи две земље боље развијати и да ће имати посебну конотацију. Очекује да трговинска размена до краја године пређе милијарду долара и каже да ће подржати турске привреднике за улагање у Србији.

Потписано 12 међудржавних споразума, а сутра ће у Новом Пазару бити потписана још четири.

Александар Вучић је навео да је потписана заједничка политичка декларација и да ће сваке године бити одржавани састанци, наизменично у Србији и Турској.

Вучић је захвалио Ердогану и Турској на бројним инвестицијама из те земље. Истакао је да су споразуми који су потписани веома конкретни и важни за Србију. Поручио је да је задовољан нивоом разумевања између две земље.

Председник је рекао да жели да подсети турску јавност да су српски званичници међу првима стали у одбрану уставног поретка Турске у тренутку кад је покушан пуч у тој земљи.

„Званични органи су реаговали и осудили тај покушај у неку руку, највишег облика терористичког деловања и стали на страну легално изабраних органа Турске“, рекао је Вучић истакавши да Србија осећа Турску као пријатеља.

Вучић је указао да су српски званичници стали на страну легално и легитимно изабраних органа Турске и председника Ердогана, „не зато, што нам је нешто било потребно, већ зато што сматрамо да грађани само на изборима могу да одлуче о будућности“.

„А не да то неко други чини, насиљем, или уз подршку страног фактора“, поручио је Вучић и додао да Србија увек изражава своје противљење било каквом насиљу или чак терористичком акту.