ПОЛИТИКА

ЕРДОГАН У БЕОГРАДУ: Стиже у уторак код Вучића!

ЕРДОГАН / СКРИНШОТ
08 / 10 / 2017

БЕОГРАД – Председник Републике Србије Александар Вучић биће домаћин председнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану током његове посете Србији, саопштила је Служба председника Србије за сарадњу с медијима.

Турски председник у Београд стиже 10. октобра и тај датум посете утврђен је на састанку Ердогана и Вучића у Њујорку, где су учестовали на седници Генералне скупштине УН.

Председник Вучић је том приликом нагласио да ће Ердоганова посета бити потврда великог пријатељства два народа и изразио је захвалност турским компанијама које су улагале у најнеразвијенијим местима у Србији.

„Наша земља гаји искрено пријатељство према турском народу и ми данас имамо прилику да започнемо нови процес у нашим односима“, истакао је тада председник Вучић.

Ердоган је тада нагласио да су односи Србије и Турске веома важни за мир и стабилност Балкана.

„Србија је кључна земља на Балкану за очување мира и стабилности и зато смо увек подржавали ваш европски пут“, рекао је том приликом турски председник.

Он је био истакао да је неопходно радити на јачању економских односа и трговинске размене која је 2016. године износила близу 800 милиона долара.

„Заједнички циљ треба да буде једна милијарда долара трговинске размене и ја подржавам наше инвеститоре да што више улажу у Србију“, поручио је тада Ердоган.

Два председника су разговарали и о инфраструктурним пројектима за које је турска страна заинтересована.

Извор: Танјуг

08 / 10 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©