ОПЕТ ЦРНИЛО У СИРИЈИ: Најмање 25 сиријских војника погинуло код Ал-Кварјатајина!

АЛ-КВАРЈАТАЈИН – Место Ал-Кварјатајин које је недавно пало у руке џихадистима, опет је било место жестоких сукоба, а како јављају поједини сиријски медији и извори, најмање 25 сиријских војника је погинуло.

У последње време, статистике погинулих сиријских војника се увећавају, a и поред факта што је 90% територије Сирије ослобођено, Исламска држава задаје тешке ударце сиријској армији.

Објављен је извештај организације СОХР (Syrian Observatory for Human Rights) који каже да су борбе интензивиране на највећем делу сиријског ратишта и да је, у периоду од 28. септембра до 01. октобра, погинуло најмање 153 војника који се боре на страни званичних власти Сирије, што припадника сиријске армије, што припадника савезничких фракција Сирије као што је либански Хезболах.

Организација СОХР (Syrian Observatory for Human Rights) која се бави мониторингом области људских права у Сирији тврди да је у последњих месец дана погинуло више од 270 бораца на страни Башара ел-Асада, док је код џихадиста утврђено најмање 210 мртвих бораца. Извештај обухвата период од 03. септембра до 01. октобра.