ТОТАЛНИ КРАХ КОД АЛ-СУКНЕ: Сиријски тенк разнет – војска бежи на све стране! (ВИДЕО)

СИРИЈА – Ситуација око места ал-Сукна је тешка и не назире се још увек да би џихадисти на тој позицији могли бити разбијени, а о томе сведочи и јучерашњи снимак борби у околини овог места.

Поред тога што џихадисти губе позиције на скоро свим деловима фронта, изгледа да су одлучили да сиријску војску код ал-Сукне потуку до краја.

Подсећамо, реч је о месту које се налази између Деир ез-Зора и Палмире, односно, на аутопуту који представља кључну стратешку тачку за снабдевање сиријске армије, али и стратешки важан простор за цео сиријски фронт.

Сиријска армија се много намучила да стави ал-Сукну под своју контролу, али нису дуго издржали да ово место и задрже под својом контролом, јер џихадисти жестоко нападају и борбе трају већ скоро целу седмицу.

Џихадисти су успели да одсеку Ал-Сукну са свих страна и једино још северни прилаз овом граду држе сиријске снаге, али очигледно да џихадисти и у том делу успевају да наносе штету и губитке сиријској армији.

Сиријски медији већ данима извештавају о неуспесима сиријске армије да пробије обруч око ал-Сукне, те о тешким борбама на северном прилазу овом граду, а нови снимак приказује управо један такав безуспешан покушај Сиријаца у борбама око овог места.

Наиме, овај нови снимак је настао северно од ал-Сукне, на делу где се налази сиријска армија, а приказује удар џихадистичког анти-тенковског пројектила у тенк сиријске армије, после чега настаје општи метеж и војници сиријске армије се дају у повлачење и бег.

Погледајте:

Извор: Комерсант.рс

Loading...