СИЈАРТО КОД ВУЧИЋА: Расте трговина са Мађарском – подршка за ЕУ интеграције!

БЕОГРАД – Мађарска ће инсистирати да Србија ове године отвори пет поглавља у процесу преговора о прикључењу Европској унији, јер би то позитиван сигнал Србији на њеном европском путу, изјавио је у Београду министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто током разговора са председником Србије Александром Вучићем.

Председник Вучић и Сијарто разговарали су о билатералним односима, европским интеграцијама и ситуацији у региону, саопштила је Прес-служба председника.

Вучић је изразио задовољство што су односи две земаље на највишем нивоу у историји и поздравио најављено одржавање Четврте заједничке седнице влада Србије и Мађарске.

Двојица саговорника су закључила да је у интересу обе земље да ниво политичких односа обезбеди и већу економску сарадњу, а посебно већи обим мађарских инвестиција.

Поздрављено је повећање трговинске размене од 34 одсто, као и повећан извоз Србије у суседну Мађарску.

Вучић је истакао да у Србији постоји повољно и стимулативно пословно окружење, а мађарска улагања и учешће мађарских компанија у заједничким пројектима су добродошли.

Изразио је захвалност за подршку коју Мађарска пружа Србији у процесу евроинтеграција, као и за напоре мађарских званичника да одрже динамику преговора о проширењу.

Извор: Танјуг / РТС

Loading...