СПАСИБО РУСИЈИ: Стигли сви „мигови“ у Београд!

БЕОГРАД – Последња два од укупно шест „мигова 29“ допремљена су из Русије на аеродром у Батајници, речено је Танјугу у Министарству одбране.

Први пар авиона стигао је у понедељак, јуче су стигла још два и са данашњим авионима комплетирана је испорука свих шест „мигова 29“.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да ћемо имати озбиљну ескадрилу, убедљиво најснажнију у нашем региону.

„Поносан сам на то и уверен да ће наши техничари умети да раде и наши војници да лете на тим моћним машинама“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, и даље не постоји машина која је боља од „мига 29“.

„Да би људи знали, постоје неке техничке могућности такозване ‘пете генерације’, али ово је ‘четири плус генерација’ и ми смо проблем решили за наредних 20 година“, прецизирао је Вучић.

Он је најавио да ћемо и даље јачати нашу ескадрилу и да ће Србија имати још више авиона, али, каже, не жели даље да обећава, приметивши да је за кратко време у Србију стигло много више авиона него у претходних 40 година.

Министар одбране Александар Вулин најавио је, пре пар дана, да ће „мигови“ бити представљени на аеродрому Батајница 20. октобра, на Дан ослобођења Београда.

Извор: Танјуг