ВИДЕО

СИРИЈСКИ ПАКАО: Руски хеликоптери у акцији – погледајте борбе у Деир ез-Зору! (ВИДЕО)

СИРИЈСКИ ВОЈНИК / СКРИНШОТ
04 / 10 / 2017

СИРИЈА – Руско министарство одбране је објавило снимке напада сиријске армије на позиције Исламске државе у пустињама Деир ез-Зора.

Подршку нападу сиријске армије, давала је руска авијација својим борбеним хеликоптерима. Сирија сада држи аутопут Деир ез-Зор – Палмира под пуном контролом, а данас је било жестоких напада Исламске државе на место Ал-Сукна које се налази у правцу тог аутопута.

Међутим, сиријска армија је успела да разбије џихадистичке снаге и осигура Ал-Сукну, као и да напредује према Ал-Мајадину.

Чак 20 километара је освојено данас на аутопуту Деир ез-Зор – Ал-Мајадин, јављају сиријски медији, а поједини извори наводе да је сиријска армија надомак Ал-Мајадина и да се приближила на свега 7 километара од овог џихадистичког упоришта.

Генерално, сиријска и руска армија нижу успехе на ратишту, а и сам руски лидер Владимир Путин, најавио је скорији слом терориста у Сирији.

Погледајте нове снимке руског министарства одбране:

Извор: Комерсант.рс

04 / 10 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©