ВУЧИЋ О КАТАЛОНИЈИ – ИМА ПИТАЊЕ ЗА ЕУ: Може или не може!? (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

ВУЧИЋ О КАТАЛОНИЈИ – ИМА ПИТАЊЕ ЗА ЕУ: Може или не може!? (ВИДЕО)

БЕОГРАД – После каталонског референдума и става Европске комисије да је тај референдум нелегалан, ваљда је јасно колико је тешко чувати независност Србије, рекао је председник Александар Вучић. Председник сазвао хитне консултације након саопштења Европске комисије.

Питање сваког грађанина Србије Европској унији данас је – како то у случају Каталоније не важи референдум о независности, а у случају Косова отцепљење може, и без референдума, рекао је председник Вучић, одговарајући на питања новинара поводом исхода референдума у Каталонији и става Европске комисије да је то изјашњавање нелегално.

„Како сте легалним прогласили отцепљење Косова чак и без референдума, и како су то 22 земље Европске уније легализовале то отцепљење, рушећи европско право и темеље европског права, на којем се темељи европска политика и политика ЕУ“, запитао је Вучић на конференцији за медије са грчким председником Прокописом Павлопулосом.

Вучић је јавно запитао како ће сада грађанима Србије образлагати европске интеграције Србије, иако, без дилеме, Србија своју будућност види у ЕУ, и због типа друштва којем тежимо и због боље економије и других разлога.

„И шта ћу ја сада када одем у Брисел, које питање да поставим? Зашто смо ми Срби најгоре третирани?“, навео је председник Србије.

loading...

Како, дакле, Каталонија не може, а Косово може, на то Србима неће бити одговора никада, приметио је председник Вучић.

Светски центри моћи играли су се када су мислили да могу да прекрајају границе на Балкану јер регион не припада Европској унији, а сада, када је „мечка дошла пред њихова врата“, е, сада је, рекао је Вучић, ситуација много озбиљна…

Ово је најбољи пример двоструких аршина и лицемерја светске политике, закључио је Вучић.

Према његовим речима, његов састанак са Путином, приликом посете, био је занимљив свим новинарима западних медија, док састанак немачког Зигмара Габријела, истог дана, исто с Путином, нико није забележио.

„Сад је јасно ваљда колико је тешко чувати независност Србије“, рекао је председник Вучић и поручио свима који врше притисак на нашу земљу да сада узму годишњи одмор, бар што се наше земље тиче, пошто ионако неће да их слуша, те нек се позабаве мечком пред својим вратима.

„Бранићемо европске принципе и демократију, али ћемо штитити своју независност“, рекао је Вучић.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...