НАПОКОН: Мигови сутра стижу у Београд – ево какви су то „змајеви“! (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

НАПОКОН: Мигови сутра стижу у Београд – ево какви су то „змајеви“! (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Руски ловци МиГ 29 сутра долазе у Батајницу, после бројних компликованих административних процедура.

План је да сви делови шест ловаца буду допремљени до петка, 6. октобра. Спектакуларна премијера биће организована 20. октобра.

Како Спутњик ексклузивно сазнаје, испорука шест авиона креће у подне из Авијацијског завода у Луховицама поред Москве, па се очекује да први транспортни џин „Антонов 124“ на војни аеродром у Батајници слети око 14 часова и 30 минута.

„Мигове“ ће дочекати неколицина официра Војске Србије и техничари који ће убудуће своје радно време посветити искључиво тим моћним машинама које већ неко време са нестрпљењем ишчекују.

Руски „мигови“ недавно су освежени новом бојом у авио-заводу у Москви, а након тога растављени, како би у деловима били допремљени у Србију.

Ловци нису растављени на ситне комаде, али је поновно састављање летелица прилично компликовано. У таквом послу не сме да буде ни најмањег пропуста. Зато са „миговима“ стижу и руски техничари који ће радити на склапању авиона заједно са српским колегама.

План је да сви делови шест ловаца стигну у Србију до петка, 6. октобра.

Уколико желите детаљније да се упознате са овим авионом, погледајте одличан снимак демонстрирања могућности авиона Миг-29:

https://www.youtube.com/watch?v=uCdZlnyAA_w

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...