ГЕОПОЛИТИКА

МОСКВА ЗВАНИЧНО УПОЗОРИЛА: Вашингтон спрема „нову игру“ за Путина!

СЕРГЕЈ РЈАБКОВ / СКРИНШОТ
25 / 09 / 2017

МОСКВА – Заменик министра спољних послова РФ, Сергеј Рјабков, упозорио је јавно на опасност од потенцијалног будућег деловања САД-а наспрам Русије уочи руских председничких избора 2018. године.

Наиме, он каже да постоји велика шанса да ће САД пробати да финансира протесте против Владимира Путина у Русији.

„Министарство и други органи извршне власти опрезно мотре на све процесе“, каже Рјабков, практично јавно опомињући америчку дипломатију, јер познато је да је низ америчких фондација и невладиних организација које су биле под управом Вашингтона кажњене и забрањене законом о страним агентима.

„Генерално говорећи, ми можемо да прогнозирамо унапред да ће покушаји да се утиче на стабилност у земљи, како се приближавају избори, само бити све јачи и јачи, а никако умањени.“ – каже Рјабков.

Он је објаснио да министарство мотри на сва дешавања и да ће предложити потребне кораке и мере како би мешање у унутрашња домаћа политичка питања било неутралисано.

Рјабков је оценио да је мешање у унутрашња политичка питања Русије остало кључни елемент америчке политике наспрам Русије, без обзира на нову администрацију у Вашингтону.

Извор: Комерсант.рс

25 / 09 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©