ДАЧИЋ КАЖЕ ДА ЈЕ СИГУРАН: Косово губи пред Унеском! – КОМЕРСАНТ

ДАЧИЋ КАЖЕ ДА ЈЕ СИГУРАН: Косово губи пред Унеском!

ЊУЈОРК – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић сумирао је учешће Србије на Генералној скупштини УН рекавши да Србију очекује озбиљан дипломатски напор у наредном периоду, да је сигуран да Косово неће победити Србију пред Унеском и да је одржано десетине успешних билатералних разговора са представницима 54 државе.

„Генерална скупштина УН била је веома успешна за Србију. Председник Вучић и ја смо имали десетине успешних билатералних разговора са светским државницима. Ја сам лично имао сусрете са представницима 54 државе, са генералним секретаром УН Гутересом, председником Генералне скупштине Лајчаком, са новим генералним секретаром ОЕБС-а, шефом УНДП-а“, рекао је Дачић.

Како је додао, у свим тим разговорима највише га је занимала позиција земаља везано за Косово и Метохију.

„И могу са великим задовољством да кажем да је наша позиција стабилна“, рекао је Дачић.

Он каже да су све те земље истакле подршку територијалном интегритету Србије и да неће мењати позицију.

Дачић је, како наводи, на ходнику срео заменика косовског премијера и министра спољних послова Беџета Пацолија, који га је упитао зашто „лаже“.

„Ја сам само изнео истину о томе да косовски представници због својих унутрашњих политичких разлога износе апсолутно нетачне податке, као што је био и податак да ће Маурицијус размотрити признање Косова. То је апсолутно нетачно“, поручује српски министар.

Он је додао да је одмах потом позвао председника Владе Маурицијуса са којим иначе имамо добре контакте.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...