ДАЧИЋ: Показао сам Трампу насловнице српских новина!

ЊУЈОРК – Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да је, током кратког сусрета у Њујорку, америчком председнику Доналду Трампу показао фотокопије насловних страна наших новина кад је Трамп изабран на ту функцију, јер су, како каже, највише Срби навијали за њега. Трамп је, како наводи Дачић, позитивно реаговао – било му је драго, навео је особу за контакт и питао да ли Ана Ивановић и даље игра тенис.

Ивица Дачић je, поводом, како је навео, разних сензационалистичких написа, рекао да су разни скупови прилика за неформалне сусрете и разговоре, какав је био његов јучерашњи сусрет са Доналдом Трампом.

„Тако сам и овога пута пре почетка скупа причао са Борисом Џонсоном о обележавању 180-годишњице дипломатских односа у Форин офису, са Мирославом Лајчаком о могућој пријави Косова за посматрача у УН, а америчком председнику Трампу, са којим сам се сусрео пре четири године, донео сам фотокопије насловних страна свих наших новина кад је изабран“, изјавио је Дачић Танјугу.

Подсетио је на позив председника Србије Александра Вучића Трампу да посети Србију.

„Срби су највише навијали за њега“, рекао је Дачић и додао да га Србија чека као првог америчког председника после Џералда Форда.

Loading...