ЊУЈОРК ТАЈМС: Клинтонови, Вучић и Двери у истој шеми!

Многи аналитичари широм света су скренули пажњу на факт да је на последњим председничким изборима у Америци показано да медијска моћ, медијска манипулација и медијски утицај вреде „готово ништа“. Сви највећи медијски центри од СиЕнЕн-а преко свих других сателита блиских Вашингтонским лабораторијама упрегли су се да оцрне Доналда Трампа довијајући се објављивањем разних информација, трикова, снимака из прошлости, агресивних тв спотова и ко зна свега чега, али упркос огромној медијској снази којом је располагала Клинтонова победио је Трамп.

Чак је и Александар Вучић недавно говорио о томе да сматра и Доналда Трампа и целу његову породицу веома јаким људима због одолевања огромним медијским ударима на њега, како оним ударима током предизборне кампање, тако и овим данас који се спроводе под диригентском палицом Пентагона, неолибералне мафије окупљене око Клинтонових и других утицајних струја и полутајних клубова у Вашингтону који покушавају да управљају америчким друштвом и опструирају рад Трампове администрације.

Међутим, народ у Америци много дуго гледа телевизију и навикли су на медијске игре, тако да Хилари Клинтон није много вредело то што је путем медија покушавала да створи разне негативне слике о Трампу. Трамп је Клинтонову одувао на изборима, јер она није схватала да медијским триковима и нападима на Трампа дубоко вређа интелигенцију „медијски већ вишедеценијски едукованог и издрибланог“ народа.

Што је више нападала Трампа, то је више народу била одвратнија и све је више народ стајао уз Трампа и изборни резултати су за Клинтонову на крају трке били поражавајући.

Изгледа да Вучић треба подхитно да се мало више одушеви Трампу и пробуди, јер је по свему судећи његова страначка медијска машинерија крочила на пут Хилари Клинтон. Једноставно речено, постају одвратни народу.

Да се разумемо, то да владајућа странка има своју медијску машинерију и „аналитичарску агентуру“ није ништа уникатно и посебно специфично за Вучића и напредњачки режим. То постоји свуда на свету и информационо ратовање путем медијских канала је свакодневница политичког живота свуда у свету. То је неопходно и важно за питање опстанка политичких партија, како оних партија на власти, тако и оних у опозицији. Имају их и једни и други.

Тако се медијске машинерије некад користе у припремању амбијента за пласман нових политичких идеја, некад за супростављање политичким противницима, некад за што озбиљније информисање јавности о важним и кључним темама, некад богами и за дезинформисање, некад за ово, некад за оно, али да ли заиста машинерија актуелног српског владајућег режима, у народу избрендирана као „Пинк-Информер“, мада она обухвата много шири круг утицајних српских медија, верује да је народ поверовао да је нападач на новинарке током протеста испред зграде РТВ Пинк-а члан или симпатизер Двери!?