ЧЕДА У СВОМ СТИЛУ: И против генерала Младића и против Додика!

САРАЈЕВО – Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, рекао је за сарајевски „Дневни аваз“ да не види ниједан разлог да Србија даје гаранције за хашког оптуженика Ратка Младића како би био пуштен на слободу и лечио се у Србији. Јовановић је овај захтев, који све гласније долази од функционера Владе Србије, назвао контрапродуктивним.

„Не видим било који разлог да држава Србија даје гаранције за Ратка Младића, нити је то нешто са чиме јавност треба да се бави. Ономе коме је погоршано здравствено стање треба пружити одговарајућу медицинску помоћ и учинити га способним да може учествовати на суђењу“ – рекао је Јовановић.

Све остале приче, тврди председник ЛДП-а, давање гаранција или намерно провоцирање некога што се тиче случаја Младић је контрапродуктивно и у томе има мало смисла, а пуно политике која треба да се угура у то.

„Доктори нека раде свој посао, Тужилаштво и Хашки трибунал свој, а државе и народи који и даље не могу да се помере и опораве од ратних дешавања нека гледају у будућност и тамо траже нешто за себе“ – истакао је Јовановић.