ЧЕДА У СВОМ СТИЛУ: И против генерала Младића и против Додика!

САРАЈЕВО – Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, рекао је за сарајевски „Дневни аваз“ да не види ниједан разлог да Србија даје гаранције за хашког оптуженика Ратка Младића како би био пуштен на слободу и лечио се у Србији. Јовановић је овај захтев, који све гласније долази од функционера Владе Србије, назвао контрапродуктивним.

„Не видим било који разлог да држава Србија даје гаранције за Ратка Младића, нити је то нешто са чиме јавност треба да се бави. Ономе коме је погоршано здравствено стање треба пружити одговарајућу медицинску помоћ и учинити га способним да може учествовати на суђењу“ – рекао је Јовановић.

Све остале приче, тврди председник ЛДП-а, давање гаранција или намерно провоцирање некога што се тиче случаја Младић је контрапродуктивно и у томе има мало смисла, а пуно политике која треба да се угура у то.

„Доктори нека раде свој посао, Тужилаштво и Хашки трибунал свој, а државе и народи који и даље не могу да се помере и опораве од ратних дешавања нека гледају у будућност и тамо траже нешто за себе“ – истакао је Јовановић.

Он се осврнуо и на недавну поновну посету председника Републике Српске Милорада Додика Београду, казавши да се „Додик очигледно самостално прогласио за заштитника свих Срба у региону и у складу с тим се и понаша“.

„Инсистира на Декларацији о заштити српског народа и непотребно диже тензије између људи који треба да у својим друштвима живе и боре се за своја права. Ниједном угроженом Србину на Косову или Хрватској сигурно неће помоћи Додикова брига. Он тежак положај људи злоупотребљава, како би на несрећи људи изградио себи позицију која му омогућава да политички преживи. Грешка Београда је што му поклања толико пажње, уместо да му јасно стави до знања да за своје интересе треба да се бори у Сарајеву. Србима у региону треба помоћ у остваривању њихових права кроз подршку Србије да се интегришу у друштва у којима се налазе“ – тврди Јовановић.

loading...

Извор: Комерсант.рс / Аваз

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...