ЗБОГ „НАПАДА НА АМЕРИКУ“: Трамп хапси Сороша!?

ВАШИНГТОН – На сајту Беле куће је покренута иницијатива да утицајни милијардер Џорџ Сорош буде проглашен за терористу, те да буде ухапшен, а његова имовина одузета од стране америчких власти.

О овоме опсежно пише лист Вашингтон Ексеминер, истичући да ће Бела кућа морати, према утврђеним и важећим правилима за петиције, да пружи свој званични одговор уколико кроз петицију до 19. септембра буде скупљено 100 хиљада потписа.

Петиција изазива велику пажњу људи и до 31. августа је било скупљено већ 60 хиљада потписа.

Обзиром да Џорџ Сорош покушава да дестабилизује Сједињене Америчке Државе, те да врши разне активности против САД-а и њених грађана, министарство правде САД-а је дужно да Сороша прогласи терористом, да га ухапси и заплени сву имовину његове организације, наводи се у петицији.

Подсећамо, Сорош је једна од јавних личности која је отворено подржала протесте у САД против Трампа, а финансијски је подржао организације које организују протесте и које раде против Трампове администрације.

Иначе, Џорџ Сорош, берзански геније и финансијски мешетар, важи за човека који новцем стоји иза великог броја тзв. „обојених револуција“. Његова организација „Фонд за отворено друштво“ финансијски подржава огромну глобалну мрежу невладиних организација стварајући тако полуге моћи и утицаја на друштвено-политичке процесе у земљама широм света.

Извор: Комерсант.рс