ДОДИК: Филм о Алији је покушај прања биографије – снимићемо филм о Караџићу!

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је снимање филма о животу првог председникa БиХ Алије Изетбеговићa само начин да се „опере његова биографија“.

Додик је рекао да је политика Алије Изетбеговића била „политика смрти за многе Србе, политика муслиманског национализма и експанзионизма на овим просторима“.

Алија Изетбеговић је, како је казао Додик, написао Исламску декларацију и био је познат и виђен члан Ханџар дивизије у Другом светском рату.

„Имајући у виду све то и чињеницу да је Алију Изетбеговићa, како је саопштио Хашки трибунал на дан његове смрти, само смрт спречила да заврши у Хашком трибуналу и одговара за злочине, ово видимо као начин да се опере његова биографија“, рекао је Додик, пренела је РТРС.

Додик је навео да би Радио-телевизија Републике Српске требало да сними филм о Радовану Караџићу и његовом „учешћу у борби за слободу српског народа“, додајући да би Влада требало да обезбеди средства да би се тај филм снимио.

„Ако може Алија Изетбеговић да има тај филм уз асистенцију сина Бакира, онда не видим разлог зашто не би био снимљен филм о Радовану Караџићу и његовој улози“, закључио је Додик.

Амбасада Турске у БиХ је недавно саопштила да ће турска државна телевизија ТРТ снимити у БиХ серију о Алији Изетбеговићу, а планирано је да снимање серије траје 75 дана.

loading...

Серија „Алија“ снимаће се у Сарајеву, Мостару, Тарчину, Благају, Коњицу и Почитељу, преноси Фена.

Серија ће имати шест епизода, а како се наводи, у њој ће бити приказани делови из живота Изетбеговића, од ране младости 1944, па све до смрти 2003. године.

Извор: Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...