ГЕОПОЛИТИКА

АМЕРИ КРЕЋУ НА КИМ ЏОНГ УНА: Трампова порука јасна!

ВАШИНГТОН / pixabay

ВАШИНГТОН – Доналд Трамп, председник САД-а, изјавио је да су Сједињене Америчке Државе потпуно спремна за ратна дејства у случају да Северна Кореја делује непромишљено.

„Потпуно смо спремни за војне акције у случају несмотрених и непромишљених одлука и понашања Северне Кореје. Ја се надам да ће Ким Џонг Ун изабрати други пут.“ – каже Трамп, преносе светске агенције.

Подсећамо, војне власти Северне Кореје су најавиле да ће Ким Џонг Уну представити половином августа план за ракетни удар на америчку базу на острву Гуам. Северна Кореја дужи период демонстрира своје нуклеарне и балистичке потенцијале, отворено претећи Америци.

На предлог Америке и Кине, све чланице УН су једногласно усвојиле пакет санкција против Северне Кореје. Трамп се захвалио посебно Русији на подршци.

Јапан је такође саопштио да размешта ПВО системе због опасности од удара Северне Кореје, што је додатно усталасало регион, дигло тензије и пољулало безбедоносне прилике у истом.

Трамп је отворено запретио Ким Џонг Уну жестоким војним одговором уколико дође до таквог напада.

Извор: Комерсант.рс

11 / 08 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©