ДРУШТВО

СНП 1389: Злочин раван геноциду!

СНП 1389 / СНП 1389

БЕОГРАД – Припадници покрета уочи 4. августа развили су транспарент испред зграде Бановине у Новом Саду са јасном поруком да се српски народ мора вратити на своја вековна огњишта, стоји у новом саопштењу покрета 1389.

На дан помена када се догодио тежак злочин раван геноциду, 4. августа 1995. године, у Ветернику одржан је државни комеморативни скуп на коме су учешћа узели и неколико десетина наших припадника.

СНП 1389 поздравио је одлуку да се годишњица „Олује„ обележи баш у Ветернику, и да држава искаже поштовање према жртвама тог злочиначког и монструозног подухвата.

Истовремено покрет 1389 сматра да ту државна брига не сме да престане, већ да је неопходно да се искаже брига према хиљадама избеглица чији статус и егзистенција није решена, као и да се максимално посвети повратницима и обезбеди им безбедност, уместо да буду мете усташких хорди.

Овим путем покрет 1389 позива власти да исправе историјску неправду и двадесетдве године немара, небриге и одрицања од српских жртава и од српских земаља, каже се у саопштењу овог покрета.

Извор: СрбијаЈавља.рс

07 / 08 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©