ГЕОПОЛИТИКА

НОВЕ САНКЦИЈЕ СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: Америка и Кина предложили – чланице УН усвојиле!

КИМ ЏОНГ УН, ЕКСЦЕНТРИЧНИ ЛИДЕР СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ / СКРИНШОТ

ЊУЈОРК – Савет безбедности УН једногласно је одобрио нове санкције Северној Кореји, укључујући и забрану извоза вредног преко милијараду долара.

Санкције су уведене на основу резолуције коју су сачиниле САД као одговор на најновије пробе две балистичке ракете које је Пјонгјанг извео у јулу, преноси Ројтерс.

Како наводи Асошијетед прес, резолуција САД која је настала у сарадњи са Кином, треба да изврши додатни притисак на Пјонгјанг, како би се вратио преговорима о свом нуклеарном и ракетном програму.

Тим мерама се забрањује извоз угља, гвожђа, челика, руде гвожђа и челика као и морских плодова вредног више од милијарду долара, што представља трећину прошлогодишњег извоза те земље, наводи америчка агенција.

Такође се забрањује земљама да повећају садашњи број радника из Северне Кореје који раде у иностранству, као и оснивање нових заједничких предузећа са Северном Корејом као и нова улагања у постојеће компаније.

Резолуцијом која је једногласно усвојена додато је и девет појединаца као и четири фирме на црну листу УН.

Извор: Танјуг

06 / 08 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©