ДОДИК: „Кадија те тужи, кадија ти суди!“

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су правосудне институције на нивоу БиХ под снажним политичким утицајем из Сарајева и странаца и у континуитету показују лоше намере, што је „неподношљива ситуација којом се покушава одржати привид сталног прогона и под паском држати руководство РС“.

Милорад Додик је у разговору за Радио Републике Српске, а поводом најаве Тужилаштва БиХ да ће уложити жалбу на одбацивање оптужнице против чланова Комисије за референдум о Дану Републике Српске, рекао да су правосудне институције на нивоу БиХ пре свега под утицајем неких западних амбасада, предвођених старом америчком администрацијом, преноси Кликс.

„Они су се упуштали у то да именују судије, председнике судова, чланове Високог судског и тужилачког већа БиХ, да одређују ко ће бити тужиоци. И када све то заврше, онда одлучују да ли неки процес треба ићи у правосудну обраду и који ће тужилац то радити“, рекао је Додик.

Према његовим речима, када је било видљиво да он неће бити процесуиран због референдума, онда се отворила ситуација у вези са „неким вербалним деликтом“.

„Људи из Сарајева који су задојени старом традицијом муслимана на овим просторима делују по систему ‘кадија те тужи, кадија ти суди’. Још ако си према њиховој терминологији ‘влах’, онда си најбољи за осуду“, истиче Додик.

Додао је да је евидентан политички утицај из Сарајева на правосуђе, где је председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић у Суду и Тужилаштву БиХ, Агенцији за истраге и заштиту БиХ и полицији „окупио најближе рођаке којима се не може супротставити нико ни у Сарајеву, што се виђело у случају лидера Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића“.

loading...

Извор: Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...