ИЛОН МАСК УПОЗОРАВА: Роботи ће све радити боље од нас! (ВИДЕО)

САД – Илон Маск, први човек компанија Тесла Моторс и Спејс Икс, упозорио је да роботи уче брже него што се очекивало, те да ниједан посао није безбедан, као и да га то језиво плаши, јер вештачка интелигенција постаје велика опасност.

„Роботи ће радити све боље од нас.“ – каже Маск, бизнисмен познат по иновацијама као што су соларни кровови, хајперлуп, итд.

„Нисам сигуран шта учинити по том питању. Али ме то језиво плаши, кажем вам.“ – рекао је Маск гостујући на конференцији америчке Асоцијације националних гувернера.

Маск објашњава да су роботи већ сада способни да уче брже него што је то у стању човек.

„Ви данас можете видети роботе који науче да ходају за пар сати, а то човек није у стању да уради.“ – каже амерички милијардер.

Он истиче да губитак послова није главна ствар која треба да забрине, већ могућност да роботи отпочну сукобе и ратове.

„Роботи могу да манипулишу мејловима, медијским саопштењима, те нпр. на такав начин могу довести до рата.“ – каже Маск.

„Ја имам приступ најбољим технологијама Вештачке Интелигенције и верујте ми човечанство треба да буде забринуто.“ – упозорава Маск.

Маск апелује да се много брже ради на законским регулативама везаним за развој и одржавање система вештачке интелигенције, истичући да је вештачка интелигенција сфера у којој мора да се делује проактивно, односно, превентивно.

Извор: Комерсант.рс

Loading...