ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: МИЉАН ДАМЈАНОВИЋ – КОМЕРСАНТ

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: МИЉАН ДАМЈАНОВИЋ

У ексклузивном интервјуу за Комерсант.рс, Миљан Дамјановић, кандидат за градоначелника и председник београдског окружног одбора Српске радикалне странке, говори о актуелним политичким питањима, својој кандидатури, али и о актуелним властима…

Које су најважније ствари због којих ће Београд бити другачији уколико Ви будете градоначелник?

Прва и основна ствар је окретање ка обичном човеку, његовим проблемима и решавању истих. Коалиције у граду, годинама уназад, су се мењале и углавном је математички принцип (која политичка опција колико својих одборника нуди за потенцијалну већину) побеђивао у односу на обећања и програме која су нуђена пре избора. Тако је пре претходних избора нашим суграђанима од стране Вучићевих напредњака понуђено хапшење Ђиласа, због финансијских малверзација изградње моста преко Аде, затим Канцеларија за брзе одговоре и укидање лошег угвора с приватним лицем који преко Бус плус система уништава Градско саобраћајно предузеће. Након устоличења и промовисања Синише Малог и Горана Весића напредњаци су уместо да испуне очекивање наших суграђана заправо само наставили тамо где је стала Демократска странка и на кључним позицијама у Граду поставила кадрове претходне гарнитуре, кадрове Млађана Динкића и осталих чланица ДОС-а.

Српска радикална странка је спремна да преузме одговорност и буде носилац власти у главном граду а већ у првој години решићемо проблем нелегализованих објеката, спречићемо захукталу дивљу градњу, регулисаћемо проблем градског превоза, град учинити чистијим и трајно решити проблем депонија а за наше најмлађе, до краја мандата, решићемо проблем недостатка места у вртићима тако што ћемо средтсва из буџета усмерити на решавање горућих проблема а не у шминкање центра попут распеване фонтане на Славији као и горући проблем паркинг места изградњом подземних и надземних гаража.

Мора да постоји једнакост за све становнике Београда, без обзира да ли они живели у тзв. кругу двојке или у Младеновцу. Недопустиво је да само десетак километра од центра града београдска насеља немају решену канализацију, да лазаревчани имају проблем с градским аутобуским линијама, које су или ретке или укинуте, а притом се 65км возе у аутобусима из периода снимања филма „Ко то тамо пева“, фабрике ћемо изместити у индустријским зонама попут фабрике за рециклажу, на Чукарици, која се налази тик уз дечији вртић као и редовно одношење отпада из свих крајева града јер је недопустиво да нам деца свакодневно пролазе поред препуних контејнера смећа која доводе до ширења различитих зараза…

Недопустиво је да у 21. веку становници насеља београдских општина имају проблем с нечистоћом и смрадом који се свакодневно шире услед лошег рада комуналних служби. Индикативан је нпр. и проблем новог насеља Степа Степановић у којем Дом здравља ради само три дана недељно, особе с инвалидитетом не могу ни до апотеке или пијаце јер нико није мислио на њих а путем медија нас информишу да су уложена значајна средства а опет с толико пропуста. Проблема има још много али смо спремни да се ухватимо у коштац с истим и решимо их све до једног. Наш рад ће бити транспарентан и биће изложен суду народа.

Да ли има промена у СРС?

Прилагођавамо се и допуњујемо програм странке садашњим временима и ситуацији у којој живимо. Наше Идеологије се не одричемо као ни основних програмских начела али истичем да имамо најбољи целокупни програм, почевши од економског па до образовног. Инсистирамо на укидању пријемних испита као и да образовање у Србији мора свима бити доступно под истим условима. Школовати се могу сви који то желе и бесплатно. Образовање не сме бити привилегија богатих или оних који имају везе код надлежних у ресорном министарству, у школама, факултетима…

Трудимо се да млађим људима пружимо шансу у наредном периоду тј. онима који ће успешно дистрибуирати нашу идеју и који ће се безусловно борити за испуњавање програма Српске радикалне странке.

Промене су свакодневно присутне и у кадровском смислу па смо у градском одбору направили спој младости и искуства. Млађим људима, пуним енергије и ентузијазма препустили смо вођење општинских одбора али су са њима на терену и у самим одборима присутни људи од искуства и интегритета. Трудимо се да имамо подједнако заступљене све профиле људи, од радника и сељака преко студената, високообразованих, магистара и доктора наука.

Шта мислите о тренутном стању у тзв. патриотском блоку?

Не бих никога појединачно да коментаришем иако имам прегршт доказа да с једне стране имамо тзв. патриоте које заправо раде за интересе Вучићевог режима као и неке друге који су блиски америчком амбасадору.  „У’се и у своје кљусе“ је најбоља изрека па ћу се задржати на политичку опцију коју представљам и сматрам да за ових двадесет и седам година никада нисмо преварили своје бираче и увек смо говорили истину, макар она у неким ситуацијама била и тешка за српски народ. Никада нисмо калкулисали већ смо били отворени и на време упозоравали о свим дешавањима на српској и међународној политичкој сцени.

А проевропска опозиција?

Потпуно је разбијена јер је њихов програм у целини преузео Александар Вучић и његова Српска напредна странка. Они никако не могу да се супроставе садашњем режиму јер су главни актери њихове ДОС-овске владавине сада перјанице напредњака, од Весића, преко Динкића па до Јелене Триван.

Шта би сте означили као највеће промашаје СНС-а?

Српску напредну странку често поредим с супер и мега маркетима. Као што у тим продавницама имате разнолику понуду на рафовима тако и у напредњачкој пиљари имате свега, од оних који су за Путина и Русију, преко оних који су декларативно за ЕУ и НАТО, комунисте, тајкуне, криминалце, јавне личности… За сваког по нешто. Онда и не чуди да је њихов једини адут манипулација коју преко свог гуруа Вучића врло успешно раде.

Прво и основно је погубна политика седења на две столице, која је неодржива. Потписивање сета бриселских споразума којима се укида држава Србија на КиМ-у је погубна за Србију и српске националне интересе. Неукидањем једностране примене ССП-а, који је изгласан у време режима Бориса Тадића, напредњаци настављају уништавање српских произвођача и сељака. Борба против корупције је била само медијска фарса јер је нпр. ослобођен финасијер СНС и краљ дуванске мафије, Цане Жабац , пала је оптужница против гробара српске привреде и финансија, Млађана Динкића итд.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...