ШЕШЕЉ О БРНАБИЋКИ: Прозападна фигура!

БЕОГРАД – Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изнео је за руску агенцију своје ставове поводом Вучићевог избора Ане Брнабић за мандатара нове српске Владе.

У Српској радикалној странци сматрају да ће Влада Србије бити прозападна

Влада Србије на челу са премијером Аном Брнабић, коју је предложио председник Александар Вучић, биће још прозападнија него претходна – изјавио је за РИА Новости председникСрпске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ.

– Желим још да видим какав састав владе ће предложити мандатар, али очигледно је да ће наредна влада имати још више прозападни карактер него досадашња – рекао је Шешељ.

Председник државе и лидер водеће Српске напредне странке (СНС) Вучић у четвртак је предложио Ану Брнабић, која има репутацију прозападног политичара, за мандатара за састав нове владе, што мора бити потврђено гласањем у Скупштини, чије заседање се очекује током наредне недеље, подсећа руска агенција.

Према Шешељевим речима, у среду се у Београду „није случајно појавио“ председник Бундестага Норберт Ламерт, ком су претходиле посете и бројних других европских званичника.

– Испоставило се да су, без сумње, притисци били велики, а Вучић је показао понизност. Ја сам лично очекивао да ће он након победе на председничким изборима показати одлучност и иницијативу, на пример, да ће представницима Руско-српског хуманитарног центра у Нишу дати дипломатски имунитет, али то се још увек није десило и још увек чекамо на то. Плашим се да ће Русија у неком тренутку изгубити стрплење због понашања српских власти – изјавио је лидер СРС-а.

Шешељ је истакао да ће кандидат за премијера након гласања у Скупштини постати „пуки инструмент у Вучећевим рукама“, што је по његовом мишљењу непобитна чињеница.

Опозициони политичар претпоставио је да би чак и кандидат „оријентисан ка Русији“, под тренутним околностима, постао „Вучићева марионета“, преноси РИА.

– То што је он урадио није добро за Србију, а ускоро ће, убеђен сам, бити лоше и по њега, јер не може стално седети на две столице… Ми ћемо гласати против кандидата – резимирао је лидер српских радикала.

Представљајући новог кандидата за премијера у четвртак, Вучић је рекао да злонамерници увек нађу разлог за критику. Он је такође рекао да је наложио кандидату за премијера и његовом будућем кабинету министара да ојачају односе са Русијом, Кином и другим земљама на путу ка чланству у ЕУ.

Извор: РИА / Правда

Loading...