СВЕТСКЕ АГЕНЦИЈЕ: Србију води лезбејка – Брнабићка обећава одговорност!

БЕОГРАД – Светске агенције пренеле су под ознаком „Хитно“ да је председник Србије Александар Вучић именовао министарку Ану Брнабић за премијерку Србије и навеле да је у питању прва српска премијерка у историји и прва декларисана геј особа на челу владе неке балканске земље.

АФП наводи да је Ана Брнабић прва отворено геј особа на позицији премијера на конзервативном Балкану, као и то да је прва жена у српској историји која је доспела на ту позицију.

Ројтерс је такође констатовао да је у питању прва жена премијер у српској историји и прва отворено геј особа на позицији премијера на читавом Балкану.

АП наводи да је Брнабићева прва отворено геј особа која се нашла на челу српске владе.

Владу Србије ћу водити посвећено и одговорно, а свој посао ћу радити поштено и са љубављу, поручила је Ана Брнабић у првој изјави за јавност након што је председник Србије предложио за мандатара.

Кандидат за премијера Србије Ана Брнабић захвалила је председнику Србије на указаном поверењу и истакла да јој је част, али и да је свесна одговорности коју преузима.

„Желим да захвалим Председнику на указаном огромном поверењу да водим Владу Србије и наставим реформе са несмањеном посвећеношћу и снагом“, рекла је Брнабићева у првој изјави за јавност након што је председник Србије предложио за мандатара.

Она је истакла да је част служити својој земљи.

„Ја ћу, уколико ме Скупштина изгласа, Владу водити посвећено и одговорно, а свој посао ћу радити поштено и са љубављу. Свесна сам одговорности коју преузимам јер треба да наследим правог лидера, као и обавеза према грађанима који очекују да резултате рада Владе осете кроз бољи квалитет живота“, истакла је Брнабићева у изјави достављеној Танјугу.

Она је рекла да је прихватила кандидатуру коју је добила од Председника Србије и да креће да ради на експозеу и састављању Владе.

„Важно је да се рад на пројектима настави и ја сутра свакако идем у Врњачку Бању у раније договорену посету. Идем да проверим како функционише систем којим смо повезали податке шест државних институција који омогућава да држава буде сервис грађана“, истакла је Брнабићева.

Оценила је да је то важан, реформски, како је рекла, револуционаран пројекат за Србију и она ће са тимом у Влади Србије и свим државним институцијама наставити да ради на реформисању државне управе.

„Започети послови морају да се завршавају, а ја сам последњих месеци посвећено радила на томе да Србију уведемо у ред модерних држава у којима државна управа ради ефикасно и у функцији грађана.

Лично ћу се ангажовати да сви заједно радимо на циљевима који су већи и важнији од свих нас појединачно“, поручила је Брнабићева.

Извор: Танјуг