ПОЛИТИКА

ИЗБОРИ НА КОСМЕТУ: Србима вероватно најмање 10 мандата – Харадинај прогласио победу

ЂУРИЋ / СКРИНШОТ

КОСМЕТ – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да је, према првим резултатима које имају, Српска листа (СЛ) освојила свих десет мандата у косовском парламенту намењених српској заједници.

„Желим да вас обавестим на основу прикупљених података који су дошли у штаб Српске листе да је она освојила најмање 90 одсто гласова у већини српских средина на Косову и Метохији. Овим је СЛ највероватније освојила и све мандате загарантоване српској заједници у парламенту”, поручио је он обраћајући се окупљенима у центру Митровице.

Он је пренео да је представник Јединствене горанске партије, која је на изборе изашла уз подршку државе Србије Адем Хоџај, који се налази у посланичком клубу Српске листе, освојио мандат.

„Тако да је врло могуће да СЛ има више од десет посланика у будућем сазиву парламента”, нагласио је он.

Харадинај прогласио победу

Рамуш Харадинај прогласио је победу коалиције „ПАН“. Резултата ЦИК-а још увек нема а према резултатима организације Демократија на делу, коалиција „ПАН“ је освојила највише гласова – 33,2 одсто a за друго место боре се Самоопредељење – 26,6 одсто и коалиција око ДСК – 25,3 одсто. Гласало је 41,45 одсто бирача, саопштено из ЦИК-а.

Извор: Танјуг / РТС

12 / 06 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©